HC Energie Karlovy Vary

Letní příprava v plném proudu, energetici nabírají kondici do nové sezony

Už druhým týdnem pokračuje hokejistům karlovarského A-týmu suchá příprava na nový extraligový ročník. Neoblíbený dril má od letošní sezony nově na starosti jeden z nejlepších českých kondičních trenérů Martin Iterský. Co na energetiky čeká a jak náročná příprava bude?

Symbolicky na svátek práce, tedy 1. května, odstartovala hokejistům karlovarské Energie příprava na novou sezonu. Svěřence trenéra Davida Bruka čeká fyzicky náročných deset týdnů.

„Hráče čeká silový trénink. Ti, co mohou, tak budou běhat. Je to široká škála přípravy,“ nastiňuje stručně Martin Iterský, který se stal novou posilou realizačního týmu HC Energie.

Letní dril čeká na téměř kompletní kádr karlovarské Energie. Z logických důvodů chybí pouze Ondřej Beránek a Jiří Černoch, které čekají příjemné povinnosti na MS v ledním hokeji, které začne už tento pátek.

V průběhu tohoto týdne se do tréninkového procesu A-týmu zapojí i mládežničtí reprezentanti Dybal, Kočí a Adámek. S týmem navíc trénují i odchovanci Jan Bednář a Robin Sapoušek, kteří v letošní sezoně budou dál nastupovat v zámořských soutěžích. Individuální přípravu ve Finsku absolvuje Iikka Kangasniemi.

„V prvních dvou týdnech si musím hráče "nakoukat". Podle testů zjistím, jak je na tom daný hráč výkonnostně, jak je na tom zdravotně. Potom mu postupně nastavujeme ten plán. Jsou věci, které jsou pro všechny stejné, ale určitá část, může to být třetina až polovina tréninku, je individualizována. A tak by to mělo být směrem k sezoně, kde už to bude hlavně o tom individuální přístupu,“ říká dále Iterský k přípravě.

Jeho svěřenci aktuálně využívají plochy v hlavní hale KV Areny, kde je namísto ledu položena palubovka, bohatě si užijí obou posiloven a každou středu pak energetiky čeká venkovní trénink na partnerské škole ZŠ Krušnohorská na Růžovém Vrchu.

Úvodní fáze letní přípravy potrvá deset týdnů, pro energetiky skončí ve čtvrtek 6. července. Dovolená ale nebude mít dlouhého trvání. Už v pondělí 17. července se hokejisté A-týmu sejdou k pokračování suché fáze přípravy, o týden později, tedy v pondělí 24. července, pak zahájí přípravu na ledě. Sérii přípravných duelů pak zahájí v úterý 8. srpna a do začátku soutěže by pak energetici měli odehrál celkem devět přátelských zápasů.

Fotogalerie