Google představil nový Chromebook Pixel

Mezi Chromebooky má Pixel od Googlu velmi specifické postavení. Slouží jako výkladní skříň technologií a je drahý. Tak drahý, že na Chromebook je to zcela přehnaná částka. Původní Pixel byl ale na dnešní dobu už docela zastaralý a tak konečně přichází změna.

Google právě představil Pixel pro rok 2015 a cena opět začíná na 1000 dolarech, přesto tu jsou změny, které některým tuto investici mohou zdůvodnit. Co se nezměnilo: na první pohled se stále jedná o ten samý Chromebook Pixel. Displej je stále jemný (2560 × 1700 bodů) a dotykový, stále je na víku barevný proužek z diod.

Změnila se ale výdrž, hlavní bolest starého Pixelu. Nyní Pixel udává až 12 hodin práce. Google tvrdí, že ho stačí přes noc dobít a přes den už ho nemusíte dávat do zásuvky. Ale i to připojení napájení je nové. Pixel obsahuje stejně jako nový Apple Macbook USB-C pro napájení. Má ho lae rovnou na obou bocích, takže si můžete vybrat, z které strany připojíte napájení. Současně nechybí ani obyčejné USB nebo čtečka karet, takže nebudete tak trpět jako s novým Macbookem. Pouze výstup videa se řeší přes USB-C a není přímo na notebooku.

317108373

Na výběr budou dvě konfigurace, za 999 dolarů získáte nejnovější Core i5 2,2 GHz, 8 GB paměti a 32 GB úložiště. za 1299 dostanete Core i7 2,4 GHz, 16 GB paměti a 64 GB úložiště. Pixel určitě nebude patřit k prodejním trhákům, ale nadále to bude jeden z nejzajímavějších notebooků na trhu. A návštěvníci letošního Google I/O můžou začít doufat, že jej najdou mezi dárky.

Zdroj: Google

Diskuze (86) Další článek: Necelý rok po Heartbleedu se web zděsil chyby FREAK

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,