HC Energie Karlovy Vary

Nepopsatelné pocity! hodnotí Beránek svou premiéru na mistrovství světa

Česko má za sebou úvodní duel na mistrovství světa. V úvodním duelu svěřenci Kari Jalonena porazili Slovensko 3:2, u důležité výhry na úvod turnaje byl i karlovarský útočník Ondřej Beránek, který si odbyl svou premiéru na světovém šampionátu!

Obhájce bronzových medailí čekalo na úvod federální derby. Pokud si někdo myslel, že se začne opatrně, ten se šeredně pletl. Jen v úvodní třetině padlo pět branek, k vidění byl rychlý hokej plný osobních soubojů.

Češi proti dobře hrajícímu soupeři ale nakonec dokázali uhájit těsné vítězství a na úvod šampionátu zapisují první tři body do tabulky skupiny B.

„Jsme rádi, že jsme vyhráli, je to pro nás parádní vítězství. Moc si toho vážíme, protože bylo strašně důležité tenhle zápas vyhrát,“ uvědomuje si důležitost zápasu karlovarský útočník Ondřej Beránek.

I on sám uznal, že to v první třetině nebyl ze strany jeho týmu úplně optimální výkon. I přesto dokázali Češi otočit nepříznivě se vyvíjející duel ještě v úvodní dvacetiminutovce.

„Týden jsme nehráli zápas, takže nám zápasový mód asi trošku chyběl. V první třetině jsme se do toho dostávali, od druhé už to bylo lepší,“ našel možnou příčinu horšího začátku sedmadvacetiletý forvard.

Ten ve čtvrtém útoku nastoupil společně s klubovým spoluhráčem Jiřím Černochem a bývalým energetikem Jakubem Flekem. Někdejší karlovarská letka tak byla znovu pohromadě a Beránek si tak mohl užít svou premiéru na vrcholné akci dosyta.

„Jsou to nepopsatelné pocity. Měl jsem husí kůži, když jsem vstoupil na led. První třetinu to na mě bylo znát, byl jsem strašně nervózní a chvíli mi trvalo, než jsem se do toho dostal. Postupem času jsem si to užíval,“ hodnotí nadšeně svůj velký mezinárodní debut, ve kterém odehrál 11 a půl minuty.

Svižné tempo, důrazné souboje, prostě derby, jak má být! To vše nabídl páteční duel se Slovenskem.

„Myslím si, že to k tomu patří. Byl to suprový první zápas, jak pro lidi, tak pro nás. Strašně jsme si to užili a děkujeme fanouškům. Atmosféra byla parádní. Myslím si, že jsem takovou ještě nezažil. Nesmírně si toho vážím, že jsem tady mohl být,“ váží si cenné příležitosti.