Hlavní obsah

Jalonena vytočili rozhodčí: Chlapík bude mimo sestavu a oni se ani nejdou podívat na video?!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Připouštěl, že úvodní třetina připomínala divočinu. Vždyť v ní padlo všech pět gólů, a navzdory tomu, že čeští hokejisté dali o jeden víc, měl jejich trenér Kari Jalonen pocit, že Slováci byli o něco lepší. Finský stratég však měl radost, že v dalším průběhu výkon jeho svěřenců gradoval a zbylý průběh úvodního utkání na MS v Rize už kontrolovali.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Slovensko - ČeskoVideo: Česká televize

 
Článek

Riga (od našeho zpravodaje) - „Líbilo se mi, jak jsme hráli, mám dobrý vítězný pocit," prohlásil Jalonen v rozhovoru s českými novináři a vyzdvihl výkon Lukáše Sedláka, jenž nejprve ve 14. minutě srovnával v oslabení na 2:2, aby za dalších pět minut přidal naopak v přesilovce vítězný zásah.

„Odehrál opravdu dobrý zápas. Lukáš je bojovník. Vyhrává souboje, dal velké góly," ocenil kouč pardubického forvarda a slova uznání měl i pro první formaci ve složení Kubalík, Chytil Červenka. „Zdá se, že mají dobrou chemii. Chytil přinesl hodně bruslení, je silný na puku, pomáhá nám," uvedl Jalonen na adresu posily z NY Rangers.

Kritický byl naopak k výkonu hlavních rozhodčích Fernandeze z USA a Schradera z Německa. A to kvůli zákroku Kocha na Chlapíka, jehož trefil ramenem do hlavy bez evidentní snahy hrát puk. Sudí však netrestali, naopak dvě minuty za hrubost udělili Kempnému, který po vítkovickém obránci vystartoval.

„Bavili jsme se o tom s rozhodčími den před startem mistrovství. Ještě jsem nekoukal na záznam. Co jsem ale viděl při zápase, měli se na to jít podívat na video," stál si za svým Jalonen.

„Chlapík totiž určitě bude na chvíli mimo sestavu, na konci zápasu nemohl hrát. Ve čtvrtek rozhodčí na mítinku říkali, že tohle vždycky prověří na videu. Ale ani to neudělali," podivoval se kouč, jenž arbitry pochválil alespoň za to, že právě u videa překontrolovali zákrok Rosandiče na Černochovo pravé koleno a bekovi Hradce Králové udělili trest na pět minut a do konce utkání.

Foto: David Taneček, ČTK

Drsný zákrok Patrika Kocha na Filipa Chlapíka rozhodčí jako faul nevyhodnotili.

„V první třetině celkově bylo víc emocí. Asi i proto, že oba týmy mají ve svých kádrech dost hráčů z české extraligy, takže se navzájem znají. Museli jsme ale emoce kontrolovat a nedělat zbytečné fauly," těšily Jalonena jen tři menší tresty pro jeho mančaft.

Stejně tak měl radost z výkonu brankáře Šimona Hrubce, jak se dokázal oklepat z kuriózního vlastní gólu. „Neztratil koncentraci, potom byl vynikající. Takové věci se stávají. Jak sám říkal, tohle se přihodí jednou za život. Je velmi zkušený brankář a poradil si s tím," řekl Jalonen s tím, že ještě netuší, zda Hrubce nasadí i v neděli proti Kazachstánu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Vlastní gól Šimona Hrubce v utkání se SlovenskemVideo: Česká televize

PŘÍKLEP EXTRA K HOKEJOVÉMU MS
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům během hokejového mistrovství světa pravidelná studia k zápasům českého týmu. Ve studiu bude s moderátorem diskutovat o daném utkání vybraný expert z řad hokejových osobností a redaktor Sport.cz. Studio Příklep extra bude začínat vždy padesát minut před úvodním vhazováním.

Reklama