HC Energie Karlovy Vary

Junioři v letní přípravě: Posilovna, soustředění i led v Chomutově

Na novou sezonu už se pilně připravují už i naši junioři. Pod vedením nového kouče začali, stejně jako hráči A-týmu, letní přípravu v pondělí 2. května. Co na mladíky v následujících týdnech čeká?

S pozměněným realizačním týmem, ale s ustáleným kádrem začali junioři suchou přípravu na nový extraligový ročník. V následujících týdnech je čeká nepříjemná „letní“ dřina, ze které ale budou čerpat v průběhu celé nadcházející sezony.

„V aktuálním přípravném období trénujeme mimo led. Tréninky jsou zaměřené na rozvoj všech schopností hráčů. V průběhu června pak zařadíme i tréninky na ledě (Energie bude využívat ledů v Chomutově – pozn. redakce), kde se budeme zaměřovat na rozvoj dovedností, ve kterých budeme samozřejmě pokračovat celou sezonu,“ přibližuje program nejbližších týdnů hlavní trenér Pavel Arnošt.

Ten bude mít k ruce ve vedení týmu ostřílené matadory, jeho asistenti totiž zůstávají stejní. Jsou jimi Jiří Parkmann a Miroslav Táboský. Celá trojice pak i nadále bude spolupracovat s trenérem brankářů Markem Zapletalem.

I sestava karlovarských juniorů zůstala z velké části stejná, tým doplnilo, tak jako každý rok, několik nadějných dorostenců. Na kostru tvořenou zkušenými hráči se ale bude moct trenér Pavel Arnošt i nadále spolehnout. I díky možnosti zařadit tři tzv. overage hráče, tedy hokejisty ročníku 2003.

„Zatím jsem se potkal jen s kapitánem Honzou Botošem. Myslím si, že je pro kluky dobrý lídr. Osobně mám s těmito kluky na výjimku pozitivní zkušenosti,“ říká muž, jenž v minulosti vedl i mládežnické reprezentace.

Vyjma zmíněného Jana Botoše by v sezoně za tým mohli nastupovat i reprezentanti Jakub Vogel, Tadeáš Tůma nebo Kryštof Bulka. Všichni tři aktuálně bojují o své místo mezi muži, v A-týmu partnerského Sokolova.

K suché přípravě junioři využívají ploch v KV Areně. Na velké hale je v této chvíli položená palubovka, v tréninkové pak mohou využít střelnice či terfalexového povrchu. Těšit se ale mohou také na tradiční soustředění na Božím Daru. Nejen to pro Vás přineseme na našich sociálních sítích a webu, cestu juniorů letní přípravou pro Vás budeme sledovat průběžně.

Fotogalerie