15. května 2023 • 19:45

Cais ulomil kolo. Nejnebezpečnější zážitek? Šli jsme pětkrát přes střechu

Autor: mrs
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na víkendovou Portugalskou rallye nebude fryštácký jezdec Erik Cais vzpomínat příliš v dobrém. Kvůli ulomenému kolu závod nedokončil. Za všechno může kámen z rozbité šotolinové trati. „Taková chyba se neomlouvá,“ dodal zklamaně závodník.



Portugalská rallye nedopadla pro Erika Caise podle představ. Třiadvacetiletý jezdec ulomil kolo své Škody Fabie a závod pro něj skončil předčasně. „V pravotočivé zatáčce jsem měl plně vytočená kola a bohužel jsem trefil kámen a urval kolo. Nebyl tam ani poškozený blatník, nic. Ale tím, že jsem trefil kámen kolem, tak jsem ho bohužel urval a museli jsme skončit. Je to moje chyba, která se neomlouvá,“ uvedl Cais, který nedokončil ani předchozí Chorvatskou rallye, kde havaroval hned v úvodní rychlostní zkoušce.

I proto plánoval v Portugalsku na tamních rozbitých tratích s množstvím kamenů jet opatrně, v době odstoupení byl průběžně čtrnáctý. „Nevím, co k tomu více říct. Těch chyb už bylo moc, takže mě to strašně mrzí. Náš sport není jednoduchý a mnohdy je dost náročný. Doufám, že ještě ukážu, že konzistenci a dobré časy v sobě mám a napravím to,“ dodal.

Nehod během své kariéry zažil třiadvacetiletý Cais již několik. Za nejhorší považuje tu, která se mu stala před pár lety v Lotyšsku. „Nejhorší byla určitě moje první velká nehoda. Bylo to v Lotyšsku a šli jsme při ní pětkrát přes střechu. Skončili jsme tenkrát s navigátorem docela potlučení, ale naštěstí se nic vážnějšího nestalo. Závodní auta mají v dnešní době spoustu bezpečnostních prvků. Z normálního silničního vozidla bychom nejspíš celí nevylezli,“ tvrdí.

Českému pilotovi aktuálně patří průběžné 13. místo v šampionátu WRC 2. První místo drží osmadvacetiletý Francouz Yohan Rossel. Závodníci WRC 2 se postaví na start opět 1. června, kdy je čeká rallye v Itálii.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud