Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Požár hostelu na Novém Zélandu. Šest lidí zemřelo, další se pohřešují

Svět

  7:01
Při požáru, který zachvátil v pondělí čtyřpatrový hostel v novozélandském hlavním městě Wellingtonu, zemřelo nejméně šest lidí. Počet obětí podle premiéra Chrise Hipkinse nejspíše nadále poroste. Tamní policie uvedla, že obětí může být až deset, přesný počet ale zatím nepotvrdila. Příčinu požáru hasiči vyšetřují.

Záchranná služba byla do hostelu Loafers Lodge přivolána kolem půl jedné ráno místního času (14:30 SELČ). Šéf hasičů a záchranářů ve Wellingtonu Nick Pyatt uvedl, že 52 lidí bylo nalezeno, ale že řada lidí stále zůstává nezvěstná.

„Mohu bohužel oznámit, že se bude jednat o nehodu s mnoha oběťmi. Naše myšlenky jsou v tuto chvíli s rodinami těch, kteří zahynuli, a s našimi posádkami, které statečně zachránily ty, které (mohly), a pokusily se zachránit ty, které nemohly,“ řekl Pyatt novinářům. „Je to naše nejhorší noční můra. Horší už to být nemůže,“ dodal.

Policie uvedla, že příčina požáru zůstává neobjasněna a že ji bude vyšetřovat společně s hasiči a záchranáři.

Hostel Loafers Lodge je inzerován jako cenově dostupné místo, kde se mohou ubytovat lidé, kteří jsou v hlavním městě na služební cestě nebo potřebují navštívit nedalekou nemocnici Wellington Hospital. Má 92 pokojů a propaguje je jako dlouhodobě dostupné.

Wellington

Wellington

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...