Bolela ho záda a potřeboval si zapamatovat cviky od svého fyzioterapeuta. Mladý programátor a student pražského ČVUT tak na strahovských kolejích před šesti lety odstartoval cestu ke vzniku první české fitness aplikace, kterou si už stáhlo ve světě přes dvacet milionů lidí a ročně generuje v přepočtu na koruny stomilionové tržby. Ze své databáze téměř tisícovky cviků dokáže díky chytrému algoritmu sestavit trénink na míru podle požadavků a cílů každého uživatele. Osmadvacetiletý Martin Mazanec nyní testuje její rozšířenou verzi, která klientům slibuje extra motivaci – mohou se nechat na dálku doslova seřvat od skutečného osobního trenéra. 

Nápad na vytvoření aplikace prý vznikl z toho, že jste měl problém si zapamatovat cviky na úlevu od bolesti. Naprogramoval jste si ji tedy sám pro sebe?

Ano, když jsem byl v roce 2017 ve druháku na vysoké škole, tak mě bolela záda a zároveň jsem se chtěl naučit prakticky programovat, takže jsem vytvořil aplikaci pro cvičení s pěnovým masážním válcem. Řekl jsem si, že ji rovnou i vydám a překvapilo mě, jak se ujala. Podobnou věc dělaly jen asi další tři aplikace na světě a během měsíce jsem se dostal na první místo v žebříčcích popularity. S tím válcem jsem sice mířil na hodně úzkou cílovou skupinu, ale se spoluzakladatelem Matoušem Skálou nám došlo, že kdybychom udělali podobně specifických aplikací třeba deset, tak už se dostaneme na pěkná čísla. Šli jsme do toho a vytvořili devět dalších aplikací – ať už na trénink s kettlebelly, TRX, protahování a podobně. 

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se

Chcete vědět, co se děje v české a světové ekonomice? Co si o aktuálních trendech myslí lidé z byznysu, majitelé firem a jejich šéfové? Každý týden v pátek vám naši top autoři přinášejí výběr toho nejlepšího a pohled z byznysové strany. Odebírejte Byznys newsletter.