Komentáře v internetové anketě byly extrémní – pozitivně i negativně

19.05.2023 / Klub

Před časem ukončená internetová anketa nabízela na závěr možnost vepsání osobních komentářů. Ty se mohly týkat jak ankety, tak celkové činnosti kubu. Napsali jste nám jak povzbudivá slova do další sezóny, slova díků za zveřejnění ankety, kratičké obecné vzkazy, ale i delší komentáře a rozličné návrhy na zlepšení činnosti. Děkujeme všem, kteří tomu věnovali svůj čas!

Komentáře bylo možné rozdělit zhruba do čtyř kategorií. Prolínání mezi jednotlivými oblastmi bylo poměrně časté, ale nejčastěji jste se věnovali ve svých textech okolnostem průběhu zápasů, marketingu a stylu PR a propagace klubu, cateringu na utkáních a stavbě nové arény. „U každé oblasti se objevily názory vyjadřující naprostou spokojenost i ty, které vše absolutně negovaly. Potěšením je, že těch extrémně negativních bylo skutečně velmi málo. Přesto je všechny řešíme a hledáme cestu, jak naši činnost zlepšovat,“ zhodnotil obecně styl komentářů jednatel klubu Bedřich Ščerban.

Co se týče doporučení a požadavků směrem ke konání zápasů, je jisté, že nadcházející sezóna se bude odehrávat jen v Pelhřimově. Kritiku směrem k zápasům v Jindřichově Hradci chápeme, ale při hledání azylu v loňském roce byla situace velice komplikovaná, což jsme opakovaně vysvětlovali. Stěhování zápasů na stadiony v Havlíčkově Brodě, či Žďáře nad Sázavou je vzhledem k požadavkům ČSLH na zajištění Chance ligy složité, takřka nereálné. Vyžadovalo by nemalé náklady a zátěž pro organizační zajištění. Stěhování je komplikované i s ohledem na smlouvy s partnery. „Řadu dalších připomínek jsme už znali z různých setkání a chceme je řešit. Proto v letošní sezóně bude například jiný styl prodeje permanentek i jejich cena, věnujeme se vylepšení cateringu, fanshopu i nabídce merche“ doplňuje Bedřich Ščerban.

Váš hlad po informacích nejen o životě hráčů a dění v kabině je velmi potěšující, ale někdy je v mírném rozporu s obecně známým rčením, které praví: „co se v kabině upeče, má tam zůstat“. Klubové sociální sítě a web jsou jedny z nejaktivnějších nejen v rámci první ligy, ale i v porovnání s extraligou. Obsahují vše o dění v klubu jak u A týmu, tak obsahují mnoho informací o „mládežnických“ kategoriích, což je zcela nadstandartní. Váš hlad po aktuálních informacích bez hledání se pokusíme v dohledné době řešit speciální klubovou aplikací, při jejímž nastavení využijeme vašich četných připomínek. „Tak zvaná šeptanda je strašně nebezpečná a ne vždy založená na pravdě. Někdy dokáže hráčům i podrážet nohy. Pokud je nějaký rozpor a problém v rodině, také to lidé neradi řeší na veřejnosti a nechlubí se tím. Klub chce být hráčům a týmu oporou i v těžkých časech a věříme, že fanoušci to chápou,“ prosí o pochopení v rámci určitého druhu situací a informací Bedřich Ščerban.

Řada návrhů na šíření značky klubu a informací o chystaných zápasech se řadilo do kategorie užívaných, známých, ale zároveň i neúměrně drahých. Hodně doporučovaných aktivit jsme dříve zkoušeli a nepřinášely kýžený efekt. Opětovně je ale, vzhledem k novým podmínkám a situaci, zvažujeme a děkujeme za připomenutí, doporučení i nově koncipované varianty.

Co se týče dostupnosti informací o dění kolem nové multifunkční arény doporučujeme facebookový profil „Horácká aréna“, kde je vždy to nejaktuálnější a věříme, že nadcházející měsíce nám budou přinášet jen dobré zprávy. Garantem stavby je Statutární město Jihlava a vaše požadavky jsme zástupcům předali.