Zajímavosti, 19. 5. 2023

Foto: Pet Heroes

Mezi pejsky v útulku Pet Heroes Lanškroun přibyl 14letý jezevčík Punťa. Důvod patří k těm nejčastějším: jeho milovaná panička se dostala do nemocnice a později do domova důchodců, odkud se už nevrátí. Bohužel spolu nemohli zůstat a rodina neměla zájem nebo se nechtěla starat o starého, nemocného psa, který potřebuje náležitou péči.

Přidat na Seznam.cz

Už vám nic neunikne!
Přidejte si web na hlavní stránku Seznam.cz.

„Punťa vzhledem k věku hůř slyší a oči mu taky už neslouží tak dobře jako dřív,“ osvětluje vedoucí útulku Renata Kristková. „Při prohlídce navíc pan veterinář zjistil šelest na srdci a kardiolog následně potvrdil, že má Punťa nemocné srdíčko a bude do konce života potřebovat léky,“ dodává.

Starší zvířátka mají v základu hledání domova obtížnější. Punťa je navíc typický tvrdohlavý jezevčík, ale rozhodně má i svoje plusy. „Punťa miluje mazlení, rád relaxuje, a na procházkách stále udrží krok i s o hodně mladšími pejsky. Věříme, že by si s někým mohl krásně rozumět. Momentálně pro něj hledáme domov nebo alespoň dočasnou péči, aby nemusel zbytek života strávit za zdmi útulku,“ doplňuje Renata.

Vděčný kamarád

K dalším malým psům se Punťa docela hodí, k jiným zvířatům či dětem ale ne. Hledá k sobě jedině opravdu zkušeného páníčka, manipulace s ním je někdy složitější. Když si s ním ale člověk poradí, umí být taky skvělý kamarád a je opravdu vděčný za trochu lásky. Pokud můžete Punťovi nabídnout alespoň dočasnou péči, Pet Heroes se postará o všechny výdaje.

Máte doma pro Punťu místo? Pak zavolejte na 724 813 222 nebo napište na e-mail renata@petheroes.cz.

Punťa je jedním ze zvířátek, které je také možné si na stránkách útulku virtuálně adoptovat. Díky tomu budete za měsíční příspěvek každý měsíc dostávat e-mail s fotkami a informací, jak se mu daří.

Foto: Pet Heroes

Autor článku: (red)

New title