Martina Navrátilová obdržela Zlatou raketu za své historické úspěchy

Zdroj fotky: Sposito

Legendární tenistka Martina Navrátilová dostala ocenění Zlaté rakety 2023 od Italské tenisové federace před mužským finále dvouhry v Římě. Ocenění ji předala federální poradkyně Giulia Soresina jako uznání za její historické úspěchy.

Martina Navrátilová zažila během svého života strastiplnou cestu. Nejdříve jí komunistický režim sebral československé občanství, ale po několika letech získala americký pas. V roce 1981 ohlásila svůj coming out a tím se stala první profesionální hráčkou takového kroku. Před nedávnem porazila podruhé rakovinu a její aktivita na sociálních sítích je neuvěřitelná.

Přestože Navrátilová neměla jednoduché začátky, tak dokázala jako jediná hráčka zkompletovat “Boxed Set”, což znamená vítězství ve všech grandslamech všech kategorií, a také výhru ve finále WTA a Fed Cupu. Navíc stále drží tři historické rekordy: nejvíce titulů (344), nejvíce titulů ve dvouhře (167) a čtyřhře (177).

Martina Navrátilová drží rekord mezi hráčkami WTA v počtu vítězství v řadě (74) a 331 týdnů byla světovou jedničkou, což ji řadí na druhé místo za Steffi Grafovou. Dále jako nejstarší hráčka, jen pár týdnů před 50. narozeninami, vyhrála společně s Bobem Bryanem titul ve smíšené čtyřhře na US Open v roce 2006. Poté ukončila svou bohatou kariéru ovšem u tenisu zůstala. Stala se z ní ambasadorka WTA a televizní komentátorka na stanicích BBC a Tennis Channel.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full