Hráč týdne: Daniil Medveděv

Zdroj fotky: Getty Images

Daniil Medveděv otevřeně prohlašuje, že antuka není jeho oblíbeným povrchem. Na tento fakt ukazovaly i jeho výsledky. Minulý týden ale překvapil, když opanoval turnaj v Římě. Získal jubilejní 20. titul, svůj vůbec první na antuce. Za to si zaslouží označení "hráč týdne".

Nový specialista na antuku? 

Daniil Medveděv není zrovna nejlepším hráčem na antuce. Na tomto povrchu si zahrál pouze jedno finále a to v Barceloně. Tehdy jasně prohrál s Dominicem Thiemem. Postupně se ale zlepšuje. Před dvěma lety byl ve čtvrtfinále Roland Garros. Letos se do stejné fáze dostal například v Monte Carlu.

Možná trochu překvapivé výsledky předvedl na turnaji v Římě. Na úvod porazil Emila Ruusuvuoriho ve dvou setech. Menší problémy se naskytli v zápase proti Mirallesovi, který vyhrál první set. Daniil Medveděv ale utkání otočil a vyhrál po setech 3-6, 6-1, 6-3. Po tomto utkání žádnou další sadu neztratil. Ve dvou setech porazil Zvereva, Hanfmanna i Tsitsipase a postoupil do finále.

První titul na antuce 

O titul si zahrál proti Holgerovi Runemu. Dánský tenista si během antukové sezóny zahrál finále v Monte Carlu a vyhrál turnaj v Mnichově. Na první zmíněné akci navíc ruského tenistu porazil, a byl tak favoritem na výhru.

Včera byli diváci svědky vyrovnaného zápasu mezi těmito hráči. Oba tenisté si drželi své podání a o osudu úvodní sady rozhodla až dvanáctá hra. Medveděv si vypracoval setball, který následně využil a ujal se vedení. Ve druhé sadě se Holger Rune dvakrát dostal do vedení s breakem. Rus ale pokaždé náskok Dána smazal. Rozhodla opět dvanáctá hra na servisu Runeho. Daniil Medveděv vyhrál po setech 7-5, 7-5.

"Upřímně jsem moc nevěřil, že bych někdy v kariéře mohl vyhrát turnaj Masters na antuce, protože jsem ji nesnášel. Necítil jsem se na ní dobře. Jako by tam nic nefungovalo. Už na předchozích turnajích v Madridu a Monte Carlu jsem se ale necítil tak zle. Když jsem přijel do Říma, cítil jsem se v tréninku výborně. Nevím, co se stalo, ale cítím se skvěle," řekl po výhře Daniil Medveděv.

Pro Medveděva je to jubilejní 20. titul v kariéře, 1. na antuce a 5. v tomto roce. Stále přitom platí, že všechny své trofeje získal na různých místech a nikdy nevyhrál žádný turnaj dvakrát. V žebříčku se posunul na 2. místo před Novaka Djokoviče, který v Římě neobhájil loňský titul.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full