Přední světový veletrh dopravy a logistiky Transport Logistic 2023 se konal v Mnichově. Velmi výrazná na něm byla i česká expozice, která byla uspořádána za finančního přispění Ministerstva průmyslu a obchodu ČR. Jejími organizátory byly Svaz spedice a logistiky České republiky a Česká logistická asociace. V této expozici nechyběla ani společnost PST CLC Mitsui-Soko, která prezentovala mimo jiné nově otevřenou pobočku v Rotterdamu a kontejnerové námořní a vlakové sběrné linky z Číny.

V české expozici bylo zastoupeno 15 firem a dvě asociace. Další české společnosti však byly na veletrhu ve svých vlastních expozicích nebo v expozicích svých partnerů.

„Jednalo se o historicky největší českou expozici ze všech veletrhů, na nichž se Svaz spedice a logistiky České republiky a Česká logistická asociace organizačně podílely. Účast v Mnichově vnímám jako obrovský úspěch. Zaznamenal jsem výborné ohlasy i od vystavovatelů,“ konstatuje Petr Rožek, výkonný ředitel Svazu spedice a logistiky České republiky. Dále dodává: „Mám radost z toho, že se obchod neodehrává jen na internetu, ale i v reálném světě. Potkat se a podat si ruku, to má stále svůj nezastupitelný význam.“ Petr Rožek kladně hodnotí i to, že česká expozice v Mnichově prezentovala ucelenou nabídku logistických služeb: od balení, přes dopravu až po skladování, celní služby a IT řešení.

Související

Jan Bláha, ředitel přeprav společnosti PST CLC Mitsui-Soko, účast na veletrhu v Mnichově hodnotí také velmi pozitivně. Říká: „Prezentovali jsme naše komplexní služby, tedy přepravy, skladování i celní služby. Veletrh byl skvělou příležitostí potkat se s partnery nejen z celé Evropy, ale z celého světa. Diskutovali jsme s nimi o novinkách a změnách, které se v našem oboru dějí. Díky účasti na veletrhu jsme byli ještě blíže našim klientům.“

Veletrh se konal po delší pauze způsobené covidem. Jeho návštěvnost byla vysoká. „Se zákazníky jsme v Mnichově mluvili o možnostech rozšíření spolupráce. Jednali jsme také s řadou potenciálních klientů,“ uvádí Jiří Bradna, obchodní ředitel společnosti PST CLC Mitsui-Soko. Petr Kotora, ředitel logistiky společnosti PST CLC Mitsui-Soko, k tomu dodává: „Na veletrhu jsme byli po boku světových konkurentů, sdíleli jsme s nimi novinky a poznatky z trhu a rozvíjeli stávající spolupráce. Tím, že se zaměřujeme na celý svět, jsme v Mnichově byli na správném místě.“

Související