Obrovská pokuta! Hugo Gaston pravděpodobně zaplatí přes tři miliony korun

Zdroj fotky: Getty Images

Francouzský tenista Hugo Gaston obdržel na turnaji v Madridu pokutu ve řádu jednotek milionů korun za nesportovní chování. Poměrně velká částka, co? Je tomu tak především proto, že se nejedná o první incident.

Mužská tenisová federace ATP opět rozdávala tučné pokuty. Teprve dvaadvacetiletý Hugo Gaston dostal pokutu ve výši 144 tisíc euro, což je v přepočtu něco přes 3 miliony korun. Po odvolání však ATP snížila trest na polovinu, ale toto snížení bude platit pouze za určitých podmínek, které obsahují i roční bezproblémovost.

Proč byla pokuta zprvu tak vysoká? Jednoduše proto, že Gaston není žádný andílek. Někdejší člen světové šedesátky má opakovaně problémy s nesportovním chováním. A na turnaji v Madridu vše vyvrcholilo, když během výměny při setbolu soupeře vytáhl z kapsy míček a poslal jej na kurt. Dle ATP to byl už čtvrtý prohřešek v probíhající sezoně.

I když se pokuta sníží, stále se jedná o poměrně velký zásah do peněženky mladého Francouze. Hráč číslo 108 totiž v průběhu aktuální sezony vydělal díky prizemoney něco málo přes 113 tisíc euro.

Francouz si může spravit chuť na French Open, které začíná už v neděli. Od pořadatelů obdržel divokou kartu do hlavní soutěže. Nejdále dokázal Gaston na domácím grandslamu dokráčet v roce 2020, ve čtvrtém kole mu vystavil stopku Dominic Thiem. Z loňského roku obhajuje třetí kolo.

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full