HC Energie Karlovy Vary

Když necháme na ledě vše, tak věřím, že to zvládneme, říká Beránek před čtvrtfinále MS

Hraje poprvé na mistrovství světa, ale je rozhodně vidět. Jeho aktivita a neúnavný pohyb dělá soupeřům velké problémy. Ondřej Beránek hraje ve druhém útoku české reprezentace a už vyhlíží klíčový duel turnaje.

V něm, tedy ve čtvrtfinále, narazí Češi na výběr USA. Rozhodla o tom česká porážka na závěr základní skupiny s Kanadou a také výhra Lotyšů nad Švýcary. Ta nakonec poslala český tým na čtvrtou pozici ve skupině.

Pokud však svěřenci trenéra Jalonena chtějí opět po roce bojovat o medaile, musí svůj výkon povýšit. Proti Kanadě to minimálně první třetinu rozhodně nebylo ono.

„Myslím si, že můžeme hrát s každým týmem. Když budeme plnit věci, co máme, bojovat na sto procent a necháme na ledě srdce, tak věřím, že to zvládneme,“ věří Beránek před klíčovým duelem turnaje s Američany svému mužstvu.

A na úspěch má jednoduchý recept.

„Chybí nám góly. Musíme víc střílet, víc se tlačit do brány, dostávat se do šancí,“ má jasno karlovarský útočník.

Ten se po letech snažení konečně dočkal účasti na vrcholné mezinárodní akci. Debut si navíc oslazuje velkým ice timem na ledě. Jak už jsme zmínili v úvodu, Beránek společně s Jiřím Ćernochem obnovil ve druhém útoku karlovarskou spolupráci s nyní již brněnským Jakubem Flekem.

„Hráli jsme spolu osm nebo devět let. Je to dobrý spoluhráč, víme, co od sebe čekat,“ pochvaluje si souhru s mezi fanoušky Energie oblíbeným Flíčkem.

Češi se v Rize mohli spolehnout na obrovskou podporu fanoušků a doufají, že je podobná atmosféra potká i po přesunu do Tampere, kde je čeká čtvrtfinále proti USA.

„Fanouškům moc děkujeme. Na celém turnaji jsou bezvadní a moc si vážíme toho, že přijeli v takovém počtu a že nás takhle podporují,“ děkuje Beránek početným příznivcům svého týmu.

A co vy? Vyrazili jste podpořit reprezentaci na mistrovství světa v hokeji?