Čerpajte silu z overeného zdroja

datum 26. 5. 2023
autor a zdroj obrázku: ©Anna Tarazevich, Pexels na webu Canva.com

Čo pre vás predstavuje vnútorná sila? Kedy sa cítite silnejšími a ktoré momenty vo vašom živote vám vnútornú silu odoberajú? Viete si udržať vo svojej mysli chvíle, v ktorých ste si absolútne verili, mohli sa spoliehať na vlastnú vnútornú pevnosť a stabilitu?

Čerpajte silu z overeného zdroja.

Vždy, keď sa nachádzate v neznámom prostredí, s neznámymi ľuďmi a situáciami, nemáte okolo seba nikoho, komu by ste mohli dôverovať, oprieť sa o neho, či akokoľvek inak sa na niekoho, či niečo spoľahnúť, nezabúdajte na seba. Tá najznámejšia sila by mala byť sústredená práve vo vašej mysli. Sila, ktorá vás zachránila už v mnohých situáciách, pomohla vám nedostať sa do ešte väčších nepríjemnosti a držala vás nad vodou počas náročnosti situácie.

To známe, silné, stabilné a pevné by malo byť zakotvené prioritne v mysli každého z nás.

Sila a istota, ktorá pochádza z ticha našej pokojnej mysle je tou najbezpečnejšou istotou, ktorú máme v sebe. Každý z nás disponuje iba takým vnútorným pokojom, aký si sám pre seba vytvorí. Vnútornú silu, vnútorný pokoj nezískavame z vonkajších skutočností, ten pramení výlučne s toho, akou čistotou, tichom a pokojom disponuje naša myseľ. Len ťažko bude disponovať pokojnou a silnou mysľou niekto, koho správanie je už navonok viditeľne chaotické, dezorientované, nestabilné.

To, čo sa odohráva v našej mysli, odohráva sa vo veľkej miere aj v realite nášho života.

Vytvárajte si stabilné, čisté, vonkajšími okolnosťami nezaťažené vnútorné prostredie. Prostredie vlastnej mysle, ktoré sa vám mnohokrát odvďačí za vašu snahu pokojom, stabilitou, istotou. Nikdy sa nespoliehajte viac na neznáme, ako na známe. Práve to najznámejšie, ktoré najlepšie poznáte by malo byť tým, čo predstavuje pre vás overený zdroj. Zdroj, z ktorého môžete kedykoľvek čerpať nové, energizujúce, pozitívne, silné. Zdroj, ktorý by mal byť prítomný v akejkoľvek chvíli života vo vašej mysli. Zdroj, ktorý predstavuje pre vás pokoj, istotu, silu.

Čerpajte silu z overeného zdroja.

Keď sme smädný, vieme presne, po akom nápoji siahneme. To isté platí aj pri hlade, priateľstvách, práci, čomkoľvek, čo chceme vykonať. Ak sa cítime vnútorne slabými, zraniteľnými, v určitej oblasti vyhoretými, taktiež by sme mali presne vedieť, po akom zdroji siahneme. V náročných situáciách ale nemáme možnosť dlho premýšľať, lavírovať, či budovať si nové zdroje. Mali by sme už dávno mať vybudovaný svoj vnútorný zdroj sily, pevnosti, stability. To, akými myšlienkami svoj vnútorný zdroj živíme, záleží na každom z nás. Na tom, čomu veríme. Naša viera nám dáva silu, ktorá je prítomna v našej mysli, kedykoľvek sa na svoju myseľ obrátime.

Vždy, keď sa cítite unavení, obráťte sa prioritne do seba. Utíšte svoju rozbúrenú myseľ, zúžte jej priestor vnímania do svojho vnútra a prestaňte sa spájať s vonkajšími informáciami, práve ktoré vás znepokojujú. Upokojte svoju myseľ a ucítite svoju obnovenú vnútornú silu. Silu, ktorá je vo vás prítomná kedykoľvek, iba vy sa na ňu málo obraciate.

Autor: Silvia Vallová Macháčková, Bohatstvo Mysle
Zdroj: bohatstvomysle

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě