Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Dallas odmítl vyřazení, v prodloužení rozhodl veterán Pavelski

Hokejisté Dallas Stars oslavují výhru nad Vegas Golden Knights v prodloužení. foto: AP

Hokejisté Dallasu na čtvrtý pokus dokázali ve finále Západní konference play off NHL porazit Vegas a snížili tak stav série na 1:3 na zápasy. O výsledku 3:2 pro Stars rozhodl ve čtvrté minutě prodloužení zkušený útočník Joe Pavelski.
  7:25aktualizováno  7:31

Vegas na ledě Dallasu dvakrát odskočili do vedení a natahovali se po čtvrté výhře zajišťující postup do finále Stanley Cupu proti Floridě. Stars se ovšem nevzdali a v těžké pozici si ještě udrželi naději na zvrat.

Výrazně se o to zasloužil jejich lídr produktivity ze základní části Jason Robertson, jenž v první třetině vymazal gól Williama Karlssona a ve druhém dějství pro změnu srovnával na 2:2 po trefě Jonathana Marchessaulta.

Třetí třetina gól nepřinesla a tak se šlo v sérii již potřetí do prodloužení, ve kterém poprvé uspěl Dallas hrající bez suspendovaného kapitána Jamieho Benna. Vítěznou branku nabídla 64. minuta, kdy v přesilové hře z levého kruhu tvrdě a přesně pálil veterán Joe Pavelski.

38letý borec zaznamenal svou devátou trefu v letošním play off, asistenci si připsal i Roope Hintz. Svým 24. bodem (10+14) si tak finský centr upevnil prvenství v bodování vyřazovacích bojů, druhý Matthew Tkachuk z Floridy má bodů 21 (9+12). Výhru slavil i jediný český účastník duelu Radek Faksa (13:11, +/-: 0, 1 střela).

Výsledek

Play-off NHL
Finále Z. konference 26. 5. 2023 2:15
Dallas Stars Dallas Stars : Vegas Golden Knights 3:2P (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)
Góly:
15:42 J. Robertson (Heiskanen, Hintz)
37:21 J. Robertson (Lindell, Domi)
63:18 Pavelski (Heiskanen, Hintz)
Góly:
04:17 Karlsson (R. Smith, N. Roy)
30:23 Marchessault (McNabb, Eichel)
Sestavy:
Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen, Suter, Hakanpää, Lindell (A), Hanley, Harley – Pavelski (A), Hintz, J. Robertson – Seguin (A), W. Johnston, Marchment – Dellandrea, Domi, F. Olofsson – Kiviranta, Faksa, Glendening.
Sestavy:
Hill (Quick) – Pietrangelo (A), Martinez, Theodore, McNabb, Whitecloud, Hague – Marchessault, Eichel, Barbašev – N. Roy, Karlsson, R. Smith (A) – Stone (C), Stephenson, Howden – Kolesar, Blueger, Carrier.

Rozhodčí: Rooney, Hebert – MacPherson, Brisebois

Počet diváků: 18 532

Stav série: 1:3

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...