HC Energie Karlovy Vary

LOTP: Řady Společenstva rozšířil další nový bojovník!

Protože sezonní bitva dlouhá bude, rozhodlo se Společenstvo puku rozšířit své řady o dalšího bojovníka. Tím se stává menšími bitvami ošlehaný, ale zkušenostmi z větších střetnutí taktéž protřelý Roman Přikryl přezdívaný Přikrýs!

Osmadvacetiletý útočník se k A-týmu Energie připojil již v uplynulých dnech a polyká tréninkové dávky během suché přípravy. Ve čtvrtek pak byl dotažen jeho kontrakt a Roman Přikryl tak bude hájit barvy Energie v příští sezoně.

Osmadvacetiletý rodák z Plzně patří mezi zkušené útočníky. V posledních dvou sezonách působil v první lize, oblékal dresy Vsetína a Litoměřic, vždy patřil mezi bodové tahouny svých týmů. Ve druhé nejvyšší soutěži má na svém kontě více než tři stovky startů, v extralize pak přidal dalších necelých sto utkání.

A ani tam se bodově úplně neztratil. Vždyť ve své poslední sezoně mezi elitou, 2020-21, posbíral tehdy v dresu beznadějně posledního Motoru 21 bodů v 45 zápasech. Teď bude mít šanci své starty v nejvyšší soutěži dál rozšířit.

„Něco proběhlo už v průběhu loňské sezony, tehdy to ale ještě nevyšlo. S panem Brukem jsme si ale řekli, že budeme dále v kontaktu. Když mi před pár dny zavolal, tak jsem neváhal. O mé roli už jsme se bavili, v první řadě ale musím uhrát tým a věřím, že se mi to podaří,“ říká nejnovější přírůstek do sestavy Energie.

Roman Přikryl (11.2.1995)

Rodák z Plzně prožil své mladí v dresu mateřského klubu. Prošel oběma výběry dorostu, přičemž s tím mladším oslavil v sezoně 2009-10 pod vedením Davida Bruka mistrovský titul. Přes juniorku se pak probil až do plzeňského Áčka, ve kterém si v sezoně 2014-15 odbyl svou extraligovou premiéru.

Další starty v nejvyšší soutěži pak kromě Plzně přidal i v již zmíněné sezoně 2020-21 v Českých Budějovicích, mezitím ale nasbíral hromadu zkušeností i bodů v první lize, bilance 202 bodů ve 317 zápasech hovoří sama za sebe.

Roman Přikryl prošel rovněž všemi mládežnickými reprezentačními výběry od 16 do 20 let, za které během pěti let nastoupil k úctyhodným 85 duelům.

Statistiky Romana Přikryla