Náhoda napomohla tomu, že je 35letý muž stále naživu, ačkoliv chtěl se svým životem nadobro skoncovat. Strážníci ve čtvrtek kolem šesté ráno totiž vyjížděli do Soukenické ulice k oznámení, že na místě se nachází muž kopající do zaparkovaného auta. Když tam dorazili, nikoho na místě nenašli. Jenže než stihli odjet, přišlo jiné oznámení - že se v Barvířské ulici, jen několik desítek metrů od místa, kde se nacházeli, houpe na stromě oběšený muž

„Dotyčný měl kolem krku lano, promodralé ruce a bledý obličej. Hlídka neprodleně osobu odřízla, odstranila z krku smrtící smyčku a započala s resuscitací. Životní funkce ani dech nebyly znatelné, proto se strážníci neúnavně střídali v nepřímé srdeční masáži, podpořené zapojením defibrilátoru,“ popsal dramatický boj o život mluvčí pražských strážníků Zdeněk Modálek a ze záchrany také zveřejnil video.

Je na něm vidět, jak strážníkům defibrilátor doporučí výboj, načež se muži střídají v srdeční masáži. Zanedlouho je už slyšet houkající sanitku, která dorazila na místo. „Po dalších dlouhých minutách srdeční masáže a třetím výboji konstatoval ošetřující lékař k úlevě všech zachránců obnovení životních funkcí. Stabilizovaný muž byl následně převezen do nemocničního zařízení,“ uvedl Modálek.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111 nebo v Centru krizové intervence 284 016 666. Služby jsou poskytovány nonstop.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci oživovali muže, který se chtěl oběsit (25. května 2023) Městská policie Praha

Fotogalerie
3 fotografie