ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 18583 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Skupina Poletíme? slaví živým dvojalbem patnáct let

0 jsk 26.5.2023

Osmičlenný ansámbl okolo výtvarníka Rudolfa Brančovského, brněnská kapely Poletíme?, oslavuje patnáct let. Činí tak živákem Best of do gramofonu, který vznikl během únorového vyprodaného dvojáku v brněnském klubu Fléda. Vychází dnes.

Kromě dvojalba, které Poletíme? společně s fanoušky pokřtí 30. srpna v pražských Ledárnách Braník, se můžeme těšit také na záznam koncertu, jejž uvede ČT art v premiéře 9. června ve 20.20 hodin.

„Stále jsme stejní jako před patnácti lety v touze koncertovat a prosazovat se. Stále chceme hrát energickou hudbu. Stále věříme, že může na naše koncerty chodit o mnoho lidí více, tedy že je kam růst. Vyléčení jsme naopak z toho, abychom si mysleli, že z nás budou superstars. To bychom museli změnit od podstaty vše. A přestali bychom být vzácní svojí originalitou a jinakostí. Superstárství spočívá v plytkosti a zneužívá lidské hlouposti. To je nám velmi vzdálené,“ zamýšlí se Rudolf Brančovský nad proměnami, kterými kapela prošla během své dosavadní existence.

Právě zmíněná touha hrát energickou, originální hudbu je ostatně typickým poznávacím znamením Poletíme?. Kapela si za těch patnáct let doslova „vyhrála“ výsadní pozici na české klubové scéně, pravidelně hostuje na nejvýznamnějších hudebních festivalech a patří mezi nejoriginálnější hudební formace v zemi. Svůj díl na tom má společně s neutuchajícím nadšením i netradiční nástrojové obsazení, s nímž muzikanti zvládají výtečně punk nebo jazz a všechno mezi tím, stejně jako um odlehčenou formou vyprávět o složitých a smutných věcech.

(foto: David Podrabský)

Tagy: