Hlavní obsah

Reprezentaci chyběla na MS vůle i bojovnost, tvrdí Hadamczik. Od Jalonena žádá vysvětlení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mistrovství světa v hokeji skončilo ve čtvrtek českým neúspěchem a ihned se začala řešit budoucnost hlavního trenéra Kariho Jalonena. Finský kouč se po loňském bronzu tentokrát podepsal pod 8. pozici, která znamená nejhorší umístění v české historii. Majitel pardubického Dynama Petr Dědek ihned po prohře s USA 0:3 požadoval konec Jalonena. K vystoupení jeho svěřenců na šampionátu už se na Twitteru vyjádřil i prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih čtvrtfinále MS USA - ČeskoVideo: Česká televize

 
Článek

„Mistrovství světa se nepovedlo. Výkonný výbor bude žádat trenéra o vysvětlení, proč chyběla kreativita, odvaha, vůle a bojovnost. Na základě toho výkonný výbor zaujme stanovisko," vyťukal Hadamczik na svém twitterovém účtu.

Je jasné, že Kari Jalonen nemá pozici pro příští světový šampionát v Praze a Ostravě jistou. I přes platnou smlouvu. Důležitost vrcholného turnaje v Česku si Hadamczik samozřejmě uvědomuje. „Máme před sebou velkou zodpovědnost – domácí mistrovství, kde se musí změnit náš styl hry," dodal šéf svazu.

K situaci ohledně finského kouče se už hned po utkání vyjadřoval v pořadu PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz také člen výkonného výboru a bývalý hvězdný obránce Jiří Šlégr. „Z výkonů na šampionátu jsme zklamaní, ale netřeba hned stínat hlavy. Je potřeba si všechno rozebrat, udělat analýzu a pak vše řešit a vydat se správným směrem," prohlásil Šlégr.

ZÁZNAM: PŘÍKLEP EXTRA s Jiřím Šlégrem k utkání Česko - USA na hokejovém MSVideo: Sport.cz

Nejkritičtější k Jalonenově výběru pak byl majitel Dynama Petr Dědek. „Polovina hráčů neměla v reprezentaci na MS co dělat. Mám informace i od některých hráčů, kteří byli na mistrovství. Jak s nimi trenéři mluvili, jaké tam panovaly zmatky... To je přeci o koučování, jak trenér dokáže hráče nastavit, aby to fungovalo," říkal Dědek v exkluzivním rozhovoru pro Sport.cz.

PŘÍKLEP EXTRA PO MS v HOKEJI
Redakce Sport.cz nabídne fanouškům speciální díl pořadu Příklep po skončení hokejového mistrovství světa. Účast přislíbil prezident Českého svazu ledního hokeje Alois Hadamczik.

„Za tým, nominaci a výsledky je vždycky někdo zodpovědný. A při současném modelu je to trenér, resp. celý trenérský štáb. Konečný výsledek na mistrovství světa je neuspokojivý. Je to přímo ostuda!" ostře kritizoval šéf pardubického klubu.

Reklama

Pavouk - MS 2023

  • Čtvrtfinále

  • 25.05.23      19 : 20 Tampere
    Kanada Kanada Finsko Finsko
    4 : 1
  • 25.05.23      19 : 20 Riga
    Švédsko Švédsko Lotyšsko Lotyšsko
    1 : 3
  • 25.05.23      15 : 20 Tampere
    Spojené státy USA Česká republika Česko
    3 : 0
  • 25.05.23      15 : 20 Riga
    Švýcarsko Švýcarsko Německo Německo
    1 : 3
  • Semifinále

  • 27.05.23      13 : 20 Tampere
    Kanada Kanada Lotyšsko Lotyšsko
    4 : 2
  • 27.05.23      17 : 20 Tampere
    Spojené státy USA Německo Německo
    3 : 4
  • Finále

  • 28.05.23      19 : 20 Tampere
    Kanada Kanada Německo Německo
    5 : 2
  • 28.05.23      14 : 20 Tampere O bronz
    Lotyšsko Lotyšsko Spojené státy USA
    4 : 3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články