Hlavní obsah

Francouzský výrobce pneumatik Michelin prodal své aktivity v Rusku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský výrobce pneumatik Michelin prodal své aktivity v Rusku. Kupujícím je Power International Tyres, distributor pneumatik v zemi. Firma to uvedla ve svém pátečním sdělení. Podrobnosti o prodejní ceně podnik nezveřejnil. Michelin prodal svou společnost Russia Tire Manufacturing Company (MRTMC) a Camso CIS.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Dohoda, kterou schválily místní úřady, zachová 250 pracovních míst, především v jediném ruském závodě Michelinu v Davidovu, který zaměstnává 750 lidí, uvedla firma.

Závod Davidovo nedaleko Moskvy ročně vyrábí až dva miliony pneumatik, zejména pro osobní automobily pro ruský trh a také některé severoevropské trhy. Michelin uvedl, že není možné, aby byl každý zaměstnanec převeden do Power International Tyres.

Francouzská společnost působí v Rusku od roku 1997 a stala se první mezinárodní společností na výrobu pneumatik, která zde v roce 2004 otevřela svůj vlastní výrobní závod, uvedla agentura Reuters.

Loni firma oznámila, že pozastavuje činnost v Rusku a vývoz do země kvůli potížím v dodavatelském řetězci po vojenské invazi Moskvy na Ukrajinu. Po oznámení Michelin uvedl, že prodej v Rusku představoval dvě procenta prodeje celé skupiny a jedno procento její celosvětové produkce pneumatik pro automobily.

Raiffeisen Bank se z Ruska nechce, plánuje odštěpení do nové společnosti

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám