Hlavní obsah

Muž se pokusil oběsit na stromě v centru Prahy

– Praha

Muže, který se rozhodl sáhnout si na život, zachraňovala městská policie a zdravotníci v parku v Praze 1. Sebevrah již bezvládně visel na stromě, když ho strážníci sundali na zem a začali oživovat. Se zdravotníky se jim pak podařilo obnovit životní funkce a muže ve stabilizovaném stavu odvezla sanitka. Zásah zaznamenala kamera městské policie.

Záchrana sebevraha v PrazeVideo: MP Praha

 
Článek

Událost se stala ve čtvrtek kolem 6:00 v Barvířské ulici, která lemuje park Lannova ležící na nábřeží Ludvíka Svobody mezi ministerstvy průmyslu a dopravy.

Původně tam měla hlídka městské policie namířeno kvůli oznámení o ničení zaparkovaných vozidel do přilehlé Soukenické ulice, nikoho podezřelého ale nenašla.

„Než se hlídka stihla vzdálit, dorazilo další oznámení, tentokrát o osobě oběšené na stromě jen několik desítek metrů od současné polohy hlídky. Strážníci se do Barvířské ulice okamžitě přemístili a spatřili muže visícího na stromě. Dotyčný měl kolem krku lano, promodralé ruce a bledý obličej,“ informoval v pátek o zásahu mluvčí strážníků Zdeněk Modálek.

Osmnáctiletý mladík si v Opavě objednal střelnici. Půjčenou zbraní se zastřelil

Krimi

Strážníci muže podle mluvčího odřízli, rozvázali smrtící smyčku a začali s resuscitací. Životní funkce ani dech nebyly zprvu znatelné, strážníci se proto střídali v nepřímé srdeční masáži s podporou defibrilátoru.

„Po příjezdu záchranné služby a dalších dlouhých minutách srdeční masáže a třetím výboji konstatoval ošetřující lékař k úlevě všech zachránců obnovení životních funkcí. Stabilizovaný muž byl následně převezen do nemocničního zařízení,“ dodal Modálek.

Foto: MP Praha

Záchrana sebevraha v Praze

Jednou rukou držel oběšence, druhou volal o pomoc

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám