Poprvé v historii! Česko v roce 2025 bude hostit mistrovství světa žen

Foto: iihf.com

Potvrzeno! Necelý rok po konání světového šampionátu mužů se v České republice uskuteční i mistrovství světa žen. A to vůbec poprvé v historii. Mezinárodní federace IIHF rozhodla o přidělení pořadatelství pro rok 2025 při příležitosti probíhajícího MS mužů na kongresu ve finském Tampere.

„Máme obrovskou radost, že se pořadatelství podařilo získat. Zájem o šampionát jsme projevili ještě v období před covidem, to znamená před úspěchy reprezentace,“ neskrývá nadšení manažerka českého ženského hokeje Tereza Sadilová. Turnaj se navíc uskuteční po světovém šampionátu mužů, které v roce 2024 hostí Praha a Ostrava. 

Českým reprezentantkám se v posledních dvou letech na světové scéně daří. Při premiérové účasti na olympiádě v Pekingu skončily sedmé, minulý rok v září poprvé v historii dosáhly na bronzové medaile, o které rozšířily sbírku i letos v dubnu.

„Je to odměna pro nás všechny.“

Proto pořádání mistrovství světa v roce 2025 bere Sadilová jako velké zadostiučinění pro národní tým. „Je to odměna pro nás všechny, hráčky o takhle velké akci na našem území dlouho snily,“ líčí.

„Těší mě, že budeme moci českým fanouškům představit bojový český ženský hokej, který doposud znali pouze z televizních obrazovek. Chceme jim zprostředkovat prvotřídní akci a světovému ženskému hokeji ukázat, že Česko je hokejová země – bez výjimek a rozdílů!“ hlásí odhodlaně Sadilová. 

Zároveň si od akce slibuje i zlepšení pohledu na ženský hokej. „Plno lidí na náš sport mění názor ve chvíli, kdy ho vidí naživo. Budeme chtít vytvořit boom. V angličtině se používá fráze When you can see it, you can be it. Přesně v to doufám. V to, ze mladé hráčky uvidí své vzory a získají dávku motivace,“ nastiňuje manažerka českých reprezentantek. 

Přípravy na světový šampionát, který proběhne v dubnu roku 2025, tak mohou začít. „Primárně potřebujeme zajistit lokalitu, od ní se pak bude odrážet vše ostatní,“ prozrazuje Sadilová. Konkrétní dějiště zatím ale známo není. 

„Plno lidí na náš sport mění názor ve chvíli, kdy ho vidí naživo.“

Nadcházející mistrovství světa žen přivítá americké město Utica ve Spojených státech amerických. 

Rozhodnuto ‼️

Zveřejnil(a) Hokej dne Pátek 26. května 2023

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz