Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Vystoupil z tramvaje, nevšiml si té protijedoucí. Ta ho srazila

Česko

  21:30aktualizováno  21:55
U zastávky Bertramka na pražském Smíchově srazila projíždějící tramvaj chodce. Muž i přes více než třicetiminutovou resuscitaci na místě zemřel.

Jednalo se o muže zhruba ve věku padesáti let, který měl velmi vážná zranění. „Záchranáři na místě prováděli přes třicet minut resuscitaci, ale i přes jejich veškerou snahu na místě zemřel,“ sdělila mluvčí pražské záchranky Jana Poštová.

K nehodě došlo na Plzeňské ulici. Podle prvotních informací, které sdělil policejní mluvčí Jan Rybanský, tramvaj zastavila na zastávce a muž vystoupil v zadní části. „Muž chtěl přejít přes kolejový svršek, ale nevšiml si tramvaje, která jela v protisměru, a ta ho srazila,“ doplnil Rybanský.

Na místě zasahovali záchranáři i policisté, kteří zjišťovali okolnosti dopravní nehody. Tramvaje mezi Andělem a Motolem přestaly jezdit před 21:00, uvedl dopravní podnik na svém webu. Nahradila je autobusová linka X9.

Po srážce s tramvají loni v Praze zemřeli čtyři lidé, v předchozích dvou letech ovlivněných pandemií covidu-19 nebylo takové úmrtí žádné, vyplývá z informací, které letos v lednu zveřejnil pražský dopravní podnik. Srážek tramvají s chodci loni zaznamenal 83, o rok dřív jich byly čtyři desítky.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autoři: ,