„U tramvajové zastávky Bertramka došlo ke srážce asi 50ti letého muže s tramvají. Zranění byla velmi vážná, záchranáři přes 30minut muže resuscitovali. Bohužel i přes veškerou jejich snahu nakonec svým zraněním na místě podlehl,” uvedla mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. 

Pražský dopravní podnik kvůli tragické nehodě musel odklonit všechny linky jedoucí obousměrně z Anděla do Motola a nasadil náhradní autobusovou dopravu, která tramvaje zastoupila.

Podle agentury Aktu.cz je nehoda na Bertramce jen za dnešní den už třetí vážnou událostí, která se v této oblasti stala.  Střela se tam sanitka s osobním autem, pak na Vrchlického ulici autobus srazil dva chodce. 

Tramvaj má na přechodu vždy přednost

Nehod na přechodech v roce 2021 podle pražského dopravního podniku loni bylo 33, na zastávkách 21 a při přecházení mimo přechod 43. Ředitel Dopravního podniku Praha (DPP) Ladislav Urbánek zdůraznil, že tramvaj má na přechodu vždy přednost a její brzdná dráha je výrazně vyšší, než v případě osobního auta. Rizikové je podle něj mít v uších sluchátka nebo se dívat do mobilního telefonu. Rizikům podnik již několik let věnuje kampaň Neskákej mi pod kola, v jejímž rámci například jezdí po Praze tramvaj polepená varovnými nápisy.

Video
Video se připravuje ...

Tragédie na Bertramce. Tramvaj tam zabila chodce. Aktu.cz

Fotogalerie
7 fotografií