Dnešná rozlúčka so starým Camp Nou bude prebiehať vo veľkom štýle

Zdieľať:

Katalánsky klub FC Barcelona sa v priebehu dnešného večera rozlúči so starým 66-ročným Camp Nou. Pred a po poslednom domácom zápase sezóny proti Mallorce (19:00 hod.) sa uskutoční séria aktivít a symbolických podujatí na oslavu štadióna Barcelony.

Program rozlúčky je nasledovný:
– Na nádvorí Spotify Camp Nou nachádzať vystavená výstava najdôležitejších trofejí, ako aj nástenná maľba, na ktorej môžu fanúšikovia zanechať odkazy na rozlúčku.

– Pred odohratím zápasu sa v reproduktore na Spotify Camp Nou budú vyvolávať hráči z úplneho prvého zápasu na štadióne v roku 1957 spolu s ich fotografiami na obrovskej obrazovke a privíta ich aj hlasiteľ štadióna Manel Vich.

– Repríza historického rečníka Manela Vichala, ktorý pozdraví celé publikum.

– Keď hráči nastúpia na ihrisko, fanúšikovia na Camp Nou budú spievať hymnu Barcelony a Cappella.

– Mozaika ako taká nebude, ale žiadajú fanúšikov, aby si priniesli vlajky.

– Nebude chýbať ani polčasová šou s hudbou katalánskeho speváka a skladateľa Lildamiho, ktorý predvedie svoj obľúbený hit Supermercat.

– Po odohratí zápasu bude nasledovať rozlúčka so Sergiom Busquetsom a Jordim Albom.

– Po rozlúčke spomínaných hráčov bude nasledovať pocta 66 rokom na Spotify Camp Nou prečítaním tej istej básne od Josepa Maria de Sagarra, ktorá sa čítala v deň jeho otvorenia.

– Na ihrisku budú rozložené “obrie” dresy Barcelony z rôznych dekád.

– Potom bude nasledovať tradičný tanec sardana okolo stredového kruhu v podaní miestnych tančných skupín, všetko na melódiu špeciálnej variácie Barcelonskej hymny v podaní Cobla Principal de Terrassa.

– Jeden z najdlhšie slúžiacich členov a člen senátu Barcelony odovzda dar dvom najmladším členom ako symbol toho, že sa štadión odovzdáva z generácie na generáciu.

– Po emotívnej záverečnej piesni sa oslavi skončia tak, ako sa všetky najlepšie veci v Katalánsku končia a to veľkolepím ohňostrojom.

– Okrem tohto všetkého budú mať hráči Blaugranas na sebe oblečený dres s nápisom “Plné histórie, plné budúcnosti” v súvislosti s Camp Nou.

Veľmi veľkou zaujímavosťou je, že Barcelona zaviedla možnosť nákupu suvenírov zo samotného štadióna. Členovia si tak budú môcť za zvýhodnenú cenu predkúpiť stoličky, kúsky trávnika a ďalšie suveníry, ktoré budú exkluzívne v oficiálnom obchode Barcelony.

Zdroj: fcbarca.com, fcbarcelona.com
Foto: fcbarcelona.com

Peter
Sledujte ma