Přesměrujte svou pozornost na lásku a řešení

datum 29. 5. 2023
autor a zdroj obrázku: ©NadineDoerle, pixabay na webu Canva.com

"Pokud jste nešťastní kvůli situaci, kterou sami nemůžete změnit (přestože do ní samozřejmě můžete posílat svou pozitivní energii a modlitby, které na ni MAJÍ dobrý vliv), pomůže vám, když přesměrujete svou pozornost na věci, které ve vás probouzejí lásku. Když se totiž topíte v bolesti, pak se tato bolest ještě více a více zesiluje, a tím hlouběji a hlouběji se do ní potápíte. Na cokoli se zaměřujete, to je posilováno a to roste. Neznamená to přitom, že danou skutečnost máte ignorovat nebo že jste lhostejní. Pokud víte, že už jste udělali vše, co jste mohli, abyste ji uzdravili, a že zatím nevíte o ničem dalším, co byste mohli udělat, pomůžete jí nejvíce tím, že přestanete zaměřovat svou pozornost (a tím posílat svou energii) tomu, co v dané situaci nefunguje, co je v ní špatného nebo co vám působí bolest. 

Když svou pozornost přesměrujete na něco, co otevírá vaše srdce lásce - ať už je to třeba malé zvířátko, lidské úsměvy, projevy laskavosti a podpora, kniha nebo film, které vás potěší, připomenutí si všeho, co jste zvládli a překonali, nebo co všechno dobrého můžete ještě vykonat - začnete vytvářet nové dobro a mezitím také uvolníte pouta, kterými jste svázali svou situaci - a sebe k ní připoutali. Tím do ní bude moci vstoupit Božské světlo. Je to jako kdybyste danou záležitost uchovávali v krabici - aby do ní mohlo vstoupit léčivé světlo a Božské řešení, musíte ji nechat otevřenou. To znamená, že se jí potřebujete pustit a nesnažit se zuby nehty přijít na řešení sami a neustále ji úzkostlivě chránit, aby náhodou nebyla ještě horší. 

Pokud je pro vás příliš obtížné se uvolnit a zaměřit svou pozornost na něco milého, pokuste se prosím alespoň ponořit se do nějaké kreativní činnosti, při které nebudete myslet na nic a při níž bude vaše naladění alespoň neutrální - a nebude tedy přispívat k růstu bolesti nebo posilování toho, čeho se bojíte. 

Při stresu a bolesti, které v těchto situacích cítíte, zapomínáte, že na ně nejste sami, ale že je vám k dispozici mnohem více pomoci a také východisek, než kolik jich vidíte ve chvíli, kdy jste paralyzováni strachem a bolestí. A když zapomenete na to, že jsme vám k dispozici my, andělé na Nebesích, i mnozí andělé na Zemi, ať už v lidské nebo jiné podobě, pak také zapomenete požádat o naši pomoc a nám není dovoleno vám ji poskytnout, protože do ničeho nesmíme zasahovat bez vašeho výslovného svolení. Doporučujeme vám tedy vyrobit si nějakou afirmaci - ať už fyzicky (napsat či nakreslit na papír) nebo elektronicky (kdy si ji vystavíte na plochu počítače nebo displej mobilu), která vám bude připomínat, že nejste na nic sami a že vždy můžete požádat o pomoc, nevíte-li si už rady sami. Můžete se přitom inspirovat afirmacemi nebo citáty jiných lidí, které jsou blízké vašemu srdci, a nebo si vytvořit vlastní. Hlavní je, abyste měli z dané afirmace dobrý pocit, aby ve vás posilovala mír a naději a aby vám připomínala vaši možnost požádat o pomoc, která je vám vždy k dispozici v nespočtu různých forem.

Pustit se situace neznamená, že zůstane jen tak "ležet". Požádáte-li o jakoukoli dostupnou pomoc, je třeba tuto pomoc také UMOŽNIT, a to právě tím, že se situace pustíte a přestanete ji křečovitě svírat ve svých rukou. Teprve když se jí pustíte a otevřete onu pomyslnou krabici, v níž přechováváte svou situaci, může do ní vstoupit světlo a uzdravující energie, o kterou jste žádali a která přišla. To, zda svou krabici otevřete nebo ne, je však opět otázka vaší vlastní svobodné vůle, protože nikdo vám nebude žádné řešení nutit, nebudete-li ochotni ho připustit a na své situaci tak dovolit cokoli měnit. Strach, aby se při jakémkoli zásahu vaše situace nezkazila úplně, bývá nejčastější překážkou při řešení vašich problémů. Máte takový strach, že o něco přijdete, že něco úplně pokazí nebo že se stane něco, co nechcete, že ve skutečnosti odmítáte jakoukoli pomoc. My toto vaše rozhodnutí respektujeme a posíláme vám pak svou lásku, abyste ji přijali kdykoli, kdy si to budete přát. Nemůžeme však potom za to, že se na vaší nešťastné situaci nic nemění, když jste se vy sami rozhodli, že i to je pro vás lepší než aby se něco měnilo. Nebesa vás neignorují, ani nezametají vaše modlitby pod koberec, jak si často myslíte, když se nějaké vaše přání neplní a nebo se nic nemění na situaci, která vám nevyhovuje nebo která vás trápí. Vždy musíme ctít vaše vlastní rozhodnutí, které jste - ať už vědomě či nevědomě - učinili a které nám jakýkoli zásah znemožňuje. Sami sebe se zeptejte: "Ano, požádal/a jsem o pomoc... ale OPRAVDU chci, aby se to změnilo? Jsem OPRAVDU ochotný/á změnu připustit?"

Často zjistíte, že i když si vroucně přejete, abyste se už netrápili, někde v nitru máte pocit, že i toto utrpení je pro vás pořád lepší než ještě horší utrpení, kdyby se okolnosti ještě více zkazily. Je to tento strach, který vás ovládá, který vám brání situaci opravdu řešit a který vás v bolestivých situacích udržuje.

Je to víra vašeho ega, které věří, že se věci mohou měnit jedině k horšímu, a které se v rámci sebezáchovy snaží nacházet co nejvíce důvodů, proč nic neměnit a proč by jakákoli změna přinesla určitě nějakou zkázu. Tuto část svého já budete mít vždy - ale máte na výběr, zda se jí necháte ovládat a nebo ne. Jako vaši strážní andělé vám slibujeme, že budete-li mít otevřené srdce a mysl a budete-li poslouchat svou intuici a vnitřní vedení, nikdy nebudete vedeni do nebezpečí ani utrpení. Pokud v životě přece jen utržíte nějaké rány, vždy jsou to situace vedoucí vás k ještě větší lásce a růstu, a tyto mají obrovský a hluboký smysl, přestože byste je ve svém životě raději neměli. Jednáte-li na základě intuice, pak vše, co se děje, ať už to, co vás těší nebo netěší, slouží k nejvyššímu dobru vás i všech zúčastněných. Neposlouchat strach a ego neznamená, že jste nezodpovědní, ale že se svobodně rozhodujete nenechat se ovládat strachem. I když mohou ve vašem světě existovat všelijaká možná ohrožení, vaše intuice vás láskyplně povede tak, abyste byli neustále v bezpečí a pod ochranou. Musíte však být ochotni jí věřit a také podle ní jednat. Do vaší svobodné vůle nemůže zasahovat ani Bůh. 

Uvědomte si tedy, že máte všechno ve svých rukou, i když to tak někdy nevypadá, a že se nemusíte pořád o všechno bát. Strach vám nepomůže a na žádné situaci nezmění vůbec nic. Jen VÁS stresuje a ubližuje vám. Rozhodněte se v něm tedy nesetrvávat a zaměřte se místo toho na něco, co ve vás posílí lásku a mír, na něco, co můžete ovlivnit a co dobrého můžete udělat, a to, s čím si rady nevíte, přenechte nám. Najdeme pro vás řešení, které bude to nejlepší pro vás i pro všechny ostatní."
* * *

Autor: M. Techetová
Zdroj: andelskydenik

Sdíleno s laskavým svolením autora

sdílet: 
holubice
Podpořte nás

Děkujeme

Vážení diváci, velmi si vážíme vašich příspěvků – dáváte nám naději, že budeme moci pokračovat.

Pro platby zdarma v ČR a Eurozóně:
2502009848/2010 s uvedením slova
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro platby v ČR:
107-7380440287/0100 s uvedením
„Dar“ do zprávy pro příjemce.

Pro mezinárodní platby ze zahraničí:
IBAN: CZ40 0100 0001 0773 8044 0287 
BIC/SWIFT kód: KOMBCZPPXXX
Název účtu: CESTY K SOBĚ
Praha 4, 149 00
Česká republika

111
111 Kč
222
333 Kč
333
555 Kč
444
777 Kč
999
999 Kč
libovolna
libovolná částka
Cesty k sobě