Album Dvanáctisměna jako pocta legendárnímu snímku Kulový blesk

Album Dvanáctisměna jako pocta legendárnímu snímku Kulový blesk

Tisk

RADOSTA 200Kultovní hlášky z filmu Kulový blesk ožívají v nečekaných souvislostech pod taktovkou skupiny Radosta, která vydává desku s názvem Dvanáctisměna.

 

 

Ing. Severin, Operní mistr Bílek, Jechová jsou nejen legendárními postavami z autorské dílny Zdeňka Svěráka a Ladislava Smoljaka, ale nově i názvy písní skupiny Radosta z debutového alba Dvanáctisměna. Plzeňská kapela věnuje na svém debutu každou ze skladeb některé z postav kultovní komedie Kulový blesk. Jednotlivé písně obsahují i původní hlášky zmíněných postav.

„Většinu skladeb jsme opatřili vlastním textem, i když několik z nich je postaveno čistě na úryvcích z filmu. Dost to souviselo s tím, jak jsme charakter dané postavy vnímali hudebně. Projekt jsme připravovali čtyři roky. Jsme opravdu rádi, že se koncept i výsledek zalíbil autorovi a dědicům práv původního filmu, kteří nám umožnili projekt realizovat,“ říká frontman, kytarista a zpěvák Jan J. Šimon.

Na singl Máňa vznikl rovněž videoklip, ve kterém účinkuje Daniela Kolářová, která v původní komedii ztvárnila paní Knotkovou. Byl to zároveň i vůbec první hudební videoklip, který ve své bohaté herecké kariéře natočila.

“Poselstvím skladby Máňa je čas. Čas, který plyne, a občas neměří každému stejně. Přes portál dobratecka.cz může každý sledující podpořit hospic ve svém okolí. My, jako kapela, jsme se rozhodli podpořit Hospic Svatého Lazara v Plzni,” vysvětluje okolnosti i netradiční poselství videoklipu saxofonistka Brazilská Klára.

Album Dvanáctisměna není jen jednorázovým studiovým projektem. Kapelu Radosta čeká již nyní několik koncertů v rámci letošní festivalové sezóny.

“Už během skládání jsem věděl, že chci, aby Radosta fungoval jako pódiová kapela. Tomu jsem přizpůsobil i proces psaní skladeb. Naše nejbližší velké vystoupení bude na Rock for People v Hradci Králové. ” uzavírá J. J. Šimon

Radosta1

Koncerty:
27.5. Něcobraní 2023 - plzeňský křest alba (kmotr Petr Kružík)
10.6. Tool, Burger ???? Chili Fest - Březová u Sokolova
11.6. Rock for people (hradecký křest alba) – HK
17.6. Rock pro hospic – Tachov
29.6. Vagon (+ ZNC) – pražský křest alba (kmotr Tomáš Jeřábek)
6.7. K. Vary – t.b.a.
21.7. Sokolov – Jack Daniels bar open air
5.8. Krušlov – Včelín
19.8. Festival na ulici – Plzeň
2.9. Festival Kefír – Hradec Králové
podzim t.b.a.

V nahrávkách jsou použity úryvky z filmu Kulový Blesk (režie: Ladislav Smoljak, Zděnek Podskalský, ČSSR 1978). © 2023 Státní fond kinematografie.

Kapela Radosta:

J. J. Šimon - kytara, zpěv a „Hej“
Klárka „Brazilská“ Heřmanová - saxofon, zpěv
Patrick Raab - kytara a „Hej“
David “Kopee-T” Ondřich - baskytara a „Hej“
Milan „Blažíš“ Bláha - bicí, chimney a „Hej“

RADOSTA Dvanactismena

Umělec: Radosta
Album: Dvanáctisměna
Datum vydání: 26.05.2023 / label: Indies Scope

Multilink: https://orcd.co/dvanactismena


 

Přihlášení



Aneta Žabková: Největší radost mi uděláte kusem klacku z lesa

Vystudovala FAMU (katedra animované tvorby), vytvořila čtyři animované filmy, které získaly řadu ocenění, je úspěšnou ilustrátorkou mnoha dětských knih a přispívá do několika časopisů jako jsou Puntík či Tečka, spolupracovala i s Mateřídouškou a Sluníčkem. Řeč je o Anetě Žabkové.

Po Vodníkovi přichází neméně skvělá Dceřina kletba

Česká spisovatelka Tereza Bartošová zaujala tuzemskou čtenářskou obec předchozím titulem Vodník. Jednalo se o případ, který smrdí bahnem. Nyní přichází Dceřina kletba lákající na obálce na to, že si starý zločin žádá nové oběti.

Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Milujeme hrát živě, říká Petr Harmáček, kapelník skupiny Top Dream Company

To dream perexPrakticky deset let působí na scéně funky soulová formace Top Dream Company, kterou od letoška můžeme vidět (a slyšet) v televizním pořadu Zpívá celá rodina. Tam nejen doprovází všechny soutěžící, ale současně prezentuje svou nezaměniteln...

Výborné herecké kreace a silné téma nabízí nový český film Sucho

Sucho to je tísnivé vesnické drama. Na jedné straně velkostatkář a na straně druhé chudý "kolchozník", který nutí rodinu k soběstačnému životu, ale také klíčící láska revoltujících mladých lidí. Zatímco ona je dcerou chudého farmáře, on synem vlivného agrárníka, který sice dává práci půlce dědiny, nicméně půdu, vodu a krajinu devastuje chemií. To je obrazově vytříbený a emočně nabitý film režiséra Bohdana Slámy, který je i autorem scénáře.


Literatura

Kouzelná zvířátka na dobrou noc

kouz 200Pro rodiče je vždycky dobrým pomocníkem kniha, která pomůže ve výchově dětí. V té emoční, citové, v rozvíjení emoční inteligence dětí. Navíc když je to pohádková kniha, u které se budou bavit, těšit i relaxovat i rodiče. Je to něco na způsob klasických ...

Divadlo

V disco-operním muzikálu Pudl a pudr představí Geisslers fantastické počátky divadla v Čechách

pudl a pudr 200Divadelní soubor Geisslers Hofcomoedianten uvede v neděli 25. září 2022 v Divadle VILA Štvanice pražskou premiéru autorského nově-barokního muzikálu Pudl a pudr. Představení roztančené v rytmu disco-opery je inspirováno pražskými divadelními ...

Film

V druhé půli února začne přehlídka španělsky mluveného filmu

pelicula logoNa letošní přehlídce španělsky mluvených filmů LA PELÍCULA (v Praze ji zastihneme mezi 18. a 23. únorem, poté se přesouvá do Brna, Hradce Králové a Ostravy) si zopakujeme tragikomedii Pedra Almodóvara Bolest a sláva. Do tuzemských kin se sice ...