Další úspěšní junioři pokračují, s klubem podepsali smlouvy Číhal a Báťa

28.05.2023 / Daniel Lhotský

Dukla si pojistila do budoucna další talentované hráče z úspěšného kádru juniorky. Profesionální smlouvy v klubu podepsali obránce Lukáš Číhal a útočník Šimon Báťa. Oba tak dostávají od klubu velkou příležitost zabojovat o místo v A-týmu Jihlavy. „V Dukle jsou kluci odmalička a smlouvy jsou oceněním jejich práce, důkazem, že klub jim chce dat šanci, a závazkem pro ně, aby tvrdě makali a pracovali dál,“ říká k podpisům sportovní manažer Dukly Tomáš Vrábel.

„Juniorský tým udělal v uplynulé sezóně velký úspěch. Lukáš Číhal i Šimon Báťa se na úspěchu podíleli a svými výkony si řekli o smlouvu. Je v nich potenciál. Čeká je ale spousta tvrdé práce, aby ten potenciál a předpoklady být profi hráči naplnili. Šanci dostávají, teď je to na nich. My jim budeme nápomocni. Věříme, že se dokáží stát platnými členy i A týmu,“ přidal svůj pohled na hráče i jednatel klubu Bedřich Ščerban. Jeho slova potvrzují i čísla, Šimon Báťa se stal v základní části nejproduktivnějším hráčem celého týmu, mezi obránci pak posbíral nejvíce bodů právě Lukáš Číhal. Není to však pouze o bodech, oba hráči předváděli i velmi dobrý týmový výkon.

Číhala i Báťu čeká poslední ročník v mládeži, oba jsou ročník narození 2004, stejně jako kapitán juniorky Matěj Vovsík, který také nedávno podepsal v Dukle profesionální smlouvu. V Dukle navíc mají velkou šanci dostat prostor i v A-týmu, Dukla loni dala hráčům ročníku 2003 a mladším v součtu času stráveného na ledě celkem 960 minut, což je třetí nejvyšší číslo z týmů Chance ligy. Na tomto čase se podílelo dohromady sedm hráčů, což také řadí Jihlavu do lepší poloviny v rámci ligy.

Lukáš Číhal a Šimon Báťa při podpisu smlouvy se sportovním manažerem Tomášem Vrábelem.