Po zveřejnění částí z obsahu církevní žaloby se aktivista Stupka úplně zhrozil. „Velmi mě to překvapilo. Ani ne z pohledu Hlasu proti násilí, ale byl jsem také bývalý delegát České republiky do OSN, a proto mě velmi překvapilo, že paní Kuchařová, která je ambasadorkou SDG z Ministerstva zahraničních věcí, by něco takového řekla, a hlavně by se vyjadřovala a působila takhle homofobně,“ uvedl v rozhovoru pro Expres.

Silně ho zarazilo například Brzobohatého tvrzení, že ho tehdejší manželka přiměla podstoupit vyšetření u sexuoložky. „Byl jsem k ní Taťánou vyslán, přesněji řečeno. Šel jsem tam, protože jsem jí chtěl dokázat, že má záliba v převlékání nemá nic společného s mou orientací, jak se Taťána bála. Zároveň si chtěla potvrdit, že to není dědičné,“ řekl Blesku poté, co veřejně přiznal, že se v rámci show pro přátele občas převléká za ženu. 

Věc dotáhl až na ministerstvo

Kryštof Stupka se nad vyjádřením naprosto zhrozil. „To není jenom transfobní, to je vyloženě homofobie. Poslala svého manžela na sexuologii jenom kvůli tomu, že chce dělat drag queen. To mi přijde opravdu úplně šílené,“ svěřil se a pokračoval: „Už jsem začal komunikovat i s Ministerstvem zahraničních věcí, jestli je důvodné, aby tam paní Kuchařová v této roli zůstávala.“ 

Drsná reakce právníka

Jeho kroky ale nezůstaly bez odezvy. Rázně na ně zareagoval právník Kuchařové Ronald Němec. „Pokud pan Stupka žalobu nečetl, chová se neprofesionálně a měl by to být on, kdo by měl odstoupit. Pokud četl, ať poskytne kopii!“ vyzval aktivistu.

„Nejsem homofobka!“

Přímé obvinění z homofobie kategoricky popřela i sama Kuchařová. „Nikdy jsem nepoužila slovní spojení sexuální deviace a nikoho jsem neposílala k sexuologovi, nadto z údajného strachu, že je homosexualita dědičná (!). O moc absurdnějším obviněním jsem nečelila (a že jich v uplynulém týdnu bylo),“ tvrdí Miss World 2006 na sociálních sítích.

Stupka se omluvil

A jak se zdá, Stupka jejím slovům věří. „Děkuju za tohle vyjádření, jsem rád, že se to vyjasnilo. Mluvil jsem v emocích,“ okomentoval její reakci. „Upřímně lituji, že jsem se k tomu celému vůbec vyjadřoval, reagoval jsem zbrkle na útržky z bulváru a byl jsem až moc rozhořčený. Nic mi do toho není,“ omlouval se na Instagramu. 

Modelku omluva potěšila a ocenila i fakt, že Stupka dokázal přiznat chybu. Své fanoušky pak poprosila, aby na něj neútočili a případné nadávky si nechali pro sebe. 

Video
Video se připravuje ...

Kuchařová v církevní žalobě napadá exmanžela! Ondřej Brzobohatý kontruje: Ano! Rád se převlékám za ženu! „Je to hra! Nic víc!“ Blesk TV

Fotogalerie
73 fotografií