Celkový rozvoj hráčů za uplynulou sezonu je pro mě potěšující, říká Tomáš Dzurik

29.05.2023 / Jaroslav Wollmann

Jako hlavní trenér vedl kategorii starších žáků A. Tomáš Dzurik se v následujícím rozhovoru ohlíží za uplynulou sezonou, se kterou byl spokojený i přes několik změn v sestavě.

Jak byste zhodnotil sezonu?
Vnitřně jsem velice spokojen, kdy základní část jsme vyhráli a prezentovali jsme se dobrým hokejem, kdy je nutno podotknout, že jsme hrávali víceméně v nejsilnější sestavě. V nadstavbě jsme byli zařazeni do velice kvalitní skupiny, kde každý soupeř měl svoji kvalitu a sehráli jsme spousty těžkých duelů s rovnoměrnou bilancí výher a proher, což ale vzhledem k tomu, že se nám "rozpadl" tým, považuji za výborný počin!

Rozpadl tým?
V předsezonním období jsme kupříkladu měli ideální obranné dvojice Piskač, Choutka - Jurný, Pospíšil – Zejda a k nim se mělo 5 - 6 hráčů "prát" o jedno místo obránce v sestavě či jsme chtěli hrát na pět obránců. Ondra Jurný nám odešel do Komety, Matiáš Piskač byl za své výkony "postaršen" do kategorie U15 a trio Choutka, Pospíšil a Zejda měli neustále zdravotní problémy a často z nich hrál zápas kupříkladu jen jeden z nich! Taktéž v útoku bez Filipa Stupky, hrajícího za U15 či se třemi mladšími kluky ročníku 2010 jsme stáli proti soupeřům, kteří od minulé sezony posílili o deset i více nových talentovaných hráčů! U nás dostávala šanci prakticky celá původní obrana B-týmu, přičemž je pro mě až neuvěřitelné, jak jsme to zvládli a hráli vyrovnaná utkání s Hradcem Králové, Kometou Brno či Pardubicemi! Naše konkurenceschopnost a zejména celkový rozvoj hráčů za uplynulou sezonu je pro mě proto velice potěšující!

Byl nějaký hráč či hráči kteří vás svým výkonem potěšili či naopak zklamali?
Téměř všichni hráči dokázali podávat střídavě skvělé a slabší výkony. Stabilní výkonnost podávali oba brankáři, které jsme měli v tomto týmu oba velice kvalitní!

Ze kterého zápasu či zápasů jste měl největší radost či naopak jste byl velice zklamán?
Nejkvalitnější výkony jsme podávali v turnajové soutěži DTS U14, kde jsme hrávali v nejsilnější sestavě a zejména listopadový turnaj a zápasy proti Zlínu a Třinci jsme předvedli fantastické výkony!

Sezona byla rozdělena na dvě části. Základní část a nadstavba. Je to pro Vás takto lepší?
Za mě je tento systém u žáků dobrý a měli by se utkávat týmy dle kvality konkrétního ročníku s dobrou dojezdovou vzdáleností. Takto všechny vyspělé hokejové země mají "úrovnostní" soutěže a nejlepší hráči stejného ročníku hrají proti sobě či momentálně slabší týmy proti slabším.

Je v dané kategorie nějaký hráč, o kterém se už teď dá říci, že má talent a mohl by to dotáhnout daleko?
Je zde několik zajímavých hráčů a zejména mají dobrou pracovní morálku, takže věřím, že o některých určitě uslyšíme. Některé z nich, jako třeba Fildu Stupku, Kubu Staňka či Máťu Piskyho, jsem měl možnost trénovat celé tři roky po sobě, se všemi ostatními jsme strávili dvě společné sezony a kluci mě přirostli k srdci! Vím, že o spoustě z nich je zájem z mnoha klubů ČR, což je pro nás trenéry výborná vizitka, nicméně věřím, že se neunáhlí s odchody a budou se ještě minimálně několik let rozvíjet v našem klubu!

Jak probíhá letní příprava v žákovských kategoriích a podle jakého klíče se hráči řadí, za jakou třídu budou hrát?
Hráči ročníku 2009 postupují do kategorie U15, kde budou hrát extraligu devátých tříd. Budou zde mít opět kvalitní trenéry, kteří můžou kluky posouvat dál a budu se určitě rád na ně chodit dívat, držet jim palce a sledovat jejich hokejový růst.

Kde budete působit v sezoně 2023/24?
Budu nadále trenérem starších žáků "A", kde drtivou většinu kluků jsem již trénoval a těším se na návaznost práce s nima.

Děkuji za rozhovor