Foto: Profimedia

Banderovec Ovčáček, bramboračka Miroslavy Němcové a proč alkoholici nepijí víno

Napsal/a Robert Malecký 29. května 2023
FacebookTwitterPocketE-mail

PSÍ UŠI. Všechny otázky již byly dávno zodpovězeny, všechny úkoly vyřešeny a tajemství rozkryta. Česko nemá vážnější problém, a tak zbývá čas věnovat se niternostem ducha a zkoumat oblasti, kde aspoň tušíme, že náš neklidný motor-provokatér najde nějakou tu intelektuální potravu.

Tu se náhle setmělo, byla tma tři hodiny, a když opět vyšlo slunce, objevilo se na Twitteru toto:

Kdybyste se usmažili snahou, nevymysleli byste to. Ale je to ještě o kus lepší, exprezidentův exmluvčí Ovčáček se totiž na Ukrajinu nevydal sám.

Nepravděpodobná dvojice cestovatelů nenechala v klidu ekipu sledovačů původně prezidentského účtu, kde se stále schází lidé, kteří věří, že původního Zemana s Ovčáčkem jim loni na jaře někdo ukradl a nahradil dvojníky. Za tím „někdo“ si podle nátury a stupně dezorientace v čase, prostoru a životě můžeme dosadit cokoli, od CIA a BIS přes Fialu a Kalouska až po síly nadpozemské, chemtrails a účinky mikrovlnných trub. A dojde nakonec i na banderovce.

Původně to vypadalo, že sledovat další životní kroky Jiřího Ovčáčka bude stejně jako u těch předchozích vyžadovat hodně silné žaludeční stěny. Teď ale musíme uznat, že za tu legraci to asi stojí.


Článek reflektuje dění uplynulého týdne v citátech a výrocích politiků.

Ty samy o sobě nestačí, proto je HlídacíPes.org s jemným odstupem usazuje do patřičného kontextu.


  • Když už byla řeč o chemtrails a jiných prostředcích na zastínění mozkové činnosti, pořád ještě je tu staré dobré Rusko. A jeho vliv na všehomír, počínaje ranní močí a pádem vlády konče. Zastáncem toho poměrně jednostranného vidění světa je zřejmě i paní senátorka Miroslava Němcová.

Středoevropská bramboračka je to slušná, jen možná trochu složitá. Jestli tomu dobře rozumíme, tak Rusko platí Orbána, aby si zval Babiše a přemlouval ho, aby svrhnul Fialu. No to je ale blázinec. Kdo někdy viděl Babiše aspoň do prvního záchvatu chrlení slov, asi tuší, že k chuti svrhnout vládu žádné notičky nepotřebuje. A ta pasáž s odbory by taky potřebovala trochu vyfutrovat, pokud se chce paní senátorka vyhnout omluvě a podezření, že v disciplíně zvané volné řetězení náhodných myšlenek pomalu začíná Babiše dohánět.


KAŽDÉ RÁNO TO NEJLEPŠÍ Z HLÍDACÍPES.ORG


 

  • Vládní ozdravný balíček je na světě a posunul se do chladné fáze, tedy k rozhovorům v médiích. V nich strany opakují do zblbnutí fráze (tzv. argumenty), které jim vymysleli lobbisti. Ty mohou mít buď podobu nudných čísel a rádobyfaktů, nebo se s nimi dá pracovat kreativně, s evidentní radostí, a dosáhnout tak účinku na úrovni divadelního kusu, nejčastěji frašky. Této dokonalosti dosáhl například místopředseda Vinařské asociace Jiří Maděřič, obhajující nulovou spotřební daň na víno.

„My to vnímáme tak, že lidé se odklánějí od velkého množství pití vína a spíš se stimulují malou dávkou raději pro radost, než aby to byl opravdu alkoholismus.“
(Jiří Maděřič, ČRo Plus, 29. května)

To byla pouhá rozcvička, když došlo na otázky spojené s popíjením vína a alkoholismem. Fakta jsou bohužel taková, že Česko má s alkoholismem obří problém, rizikově pije asi 1 a půl milionu Čechů a Češek a těžko za to může jen pivo a kořalka. I na to má ale pan místopředseda vtipnou repliku.

„Nás mnohdy zaráží, že někdo víno vztahuje k alkoholismu jako k metě, která tím začíná. My to vnímáme naopak, že lidé víno jako alkohol pro alkoholiky nepoužívají.“

Možná by se pan místopředseda mohl zvednout z Moravského Žižkova a jet se podívat před nějakou tu večerku jinde v republice nebo zkontrolovat nákupní košíky v Penny. Případně promluvit s některým z odborníků na závislosti, kdo příběhy Čechů a Češek upíjejících se pomalu vínem zná a umí o nich poutavě vyprávět.

  • V naší rubrice dobře uleželých výroků máme stejně nejradši, když můžeme citovat sami sebe (© Václav Klaus) a ukázat, jak skvěle umíme číst budoucnost. Patří k tomu i přesně dva roky stará předpověď, jakým směrem se bude ubírat kariéra mladého pana Stropnického, tehdy čerstvě ve službách nebožky ČSSD.


Krok dva splněn, krok tři v procesu. Tak snad dojde i na tu čtyřku.

Klidnou mysl.

Follow @malecak

Pop-up mobil Mobile (207451)
SMR mobil článek Mobile (207411)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-2)
SMR mobil článek 2 Mobile (207416-3)
SMR mobil pouze text Mobile (207431)

Líbil se vám tento text? Pokud nás podpoříte, bude budoucnost HlídacíPes.org daleko jistější.

Přispět 50 KčPřispět 100 KčPřispět 200 KčPřispět 500 KčPřispět 1000 Kč

LockPlatbu on-line zabezpečuje Darujme.cz

Skyscraper 2 Desktop (211796-4)