Distribučních aktivit společnosti FM Logistic přibývá i v letošním roce. Počátkem března oficiálně spustila provoz moravského cross-docku na nové adrese v Olomouci. Tato služba umožňuje konsolidovat veškeré činnosti spojené s nakládkou a vykládkou transportního zboží na jedno místo a současně zvyšuje skladovací kapacity. Změnou umístění cross-docku navíc došlo k nárůstu užitné plochy, která je nyní až pětkrát větší oproti původní.

Strategie systému cross-dock představuje unikátní možnost pro aktéry v oblasti logistiky, kteří potřebují zrychlit veškeré dodavatelské a distribuční řetězce a současně snížit celkové náklady vynaložené na distribuci zboží. Podobně, jako se logistické společnosti snaží využít prostory svých skladů na maximum, i v případě cross-docku hraje velikost plochy významnou roli. Tato technologie implementovaná v olomoucké pobočce FM Logistic nabízí svým stávajícím i potenciálním klientům nové a až pětkrát větší skladovací prostory o rozloze 5000 čtverečních metrů (původně 1000 čtverečních metrů). Rozšířením stávajících kapacit na Moravě má logistická společnost daleko větší šanci oslovovat větší množství klientů.

Související

„Společnost FM Logistic provozovala cross-dock v Olomouci již 11 let. Rychle rostoucí portfolium klientů, rychle se rozvíjející služby a s tím související potřeby zákazníků i distributorů nás přiměly k rozhodnutí přestěhovat se do většího a modernějšího objektu. Stejně jako v případě našeho nedávno otevřeného překladiště v Tuchoměřicích i nově rozšířený olomoucký cross-dock umožňuje výrazně efektivnější přepravu zboží. Největším přínosem nejen pro řidiče zůstává sjednocená nakládka a vykládka transportovaných zásilek. Veškeré zboží je tedy plynule přerozděleno do konkrétních maloobchodních provozoven, a to bez nutnosti skladování,“ vysvětluje Pavel Ruda, international & domestic distribution manager pro Česko a Slovensko.

V nových prostorách zaměstnanci moravské platformy FM Logistic společně s obchodním týmem vyřizují řadu objednávek. V současné době zpracovávají například objednávky pro rychloobrátkové zboží, ale i pro klienty z oblasti stavebnictví či automotive. Cílem FM Logistic je být konkurenceschopnější pro oblast České republiky. I proto chtějí svým klientům nabídnout kromě klasických aktivit spojených s překládkou zboží také možnost skladování, pro kterou mají vyhrazenou speciální část tamní skladové haly.

 

Související