Hlavní navigace

České dráhy zahájily prodej letních jízdenek k Baltskému moři

Sdílet

2010-08-2-nekterymi_vlaky_se_uz_neprojedete-1.jpg Autor: profit

České dráhy spustily 29. května 2023 prodej jízdenek, se kterými se dostanete vlakem z Bohumína do polských letovisek u Baltského moře.

Letoviska Leba, Hel a Kolobrzeg

Na tato místa můžete cestovat nočními vlaky provozovanými ve spolupráci ČD a polského dopravce PKP Intercity.

Termíny odjezdů

Noční spoj Pirat Bohumín vyjíždí v 21:18, v Kolobrzegu je v 8:16 a zpět vyjíždí v 20:20. Do Bohumína pak dorazí ráno v 7:08.

Noční vlak do Wydmy odjíždí z Bohumína v 19:14 hod. a nabízí cestu na poloostrov Hel (příjezd v 7:37 hod.), kde má několik zastávek. Jeho jízda končí přímo ve stanici Hel. Další část vlaku jede do letoviska Leba (příjezd v 7:34 hod.).

Nazpátek z Leby odjíždí vlak v 18:20 hod. a z Helu v 19:00 hod., do Bohumína bude přijíždět v 7:43 hod.

Cena jízdenek ve všech relacích je od 578 Kč, můžete je koupit v e-shopu ČD a v mezinárodních pokladnách.

Vlaky Pirat a Wydmy jsou v provozu od 23. června do 3. září 2023. Spoje spravuje polský rezervační systém a v některých termínech může být doba předprodeje zkrácená.

V Bohumíně jsou možné přestupy na spoje do dalších míst v České republice. Směrem k polskému baltskému pobřeží také můžete využít pravidelný denní spoj EuroCity Sobieski, který jezdí z Vídně přes Břeclav, Přerov a Ostravu do Gdaňska, letoviska Sopoty a Gdynie.

Jak na Jadran?

U Českých drah také můžete koupit jízdenky a rezervace na spoje zahraničních partnerů k Jadranu. Společnost MÁV-Start nabízí vlak Adria Budapest – Split – Budapest.

Vlak odjíždí z Budapešti v úterý, v pátek a v neděli a další den ráno je v cíli. Ze Splitu odjíždí ve středu, v sobotu nebo v pondělí a v provozu je od 9. června do 30. září 2023.

Noční vlak Bratislava – Wien – Split a zpět nabízejí partnerské společnosti ZSSK a ÖBB ze Slovenska a Rakouska. Vlak je v provozu z Bratislavy nebo z Vídně ve středu, pátek a v neděli do 6. října a ve čtvrtek, sobotu v pondělí ze Splitu do 7. října.

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Autorka je redaktorkou serveru Měšec.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).