HC Energie Karlovy Vary

Nahrávka, nebo střela? Statistiky mluví jasně, směje se Roman Přikryl

Je zatím posledním novým článkem do tvořící se družiny Davida Bruka. Útočník Roman Přikryl se k A-týmu Energie připojil už v průběhu letní přípravy a na západě Čech si bude chtít vybojovat stále místo místo v extralize, kterou by si rád opět po dvou letech stabilně zahrál.

Osmadvacetiletý útočník byl ale v hledáčku karlovarského kouče už mnohem dříve než v letošním květnu. První kontakt proběhl už během loňské sezony, kdy Přikryl bojoval za Vsetín v první lize.

„Něco proběhlo už v průběhu loňské sezony, tehdy to ale ještě nevyšlo. S panem Brukem jsme si ale řekli, že budeme dále v kontaktu. Když mi před pár dny zavolal, tak jsem neváhal,“řekl ke svému přesunu do Karlových Varů už zkušený útočník.

Právě osoba Davida Bruka byla, stejně jako u jiných letošních posil, jednou z hlavních příčin příchodu plzeňského rodáka. Zkušený kouč totiž provázel Přikryla v mnoha sezonách jeho dosavadní kariéry.

„S trenérem jsme se potkali už v Plzni, pak i v nároďácích od šestnáctky do osmnáctky a poté i v Litoměřicích,“ říká Přikryl.

317 - 202

První číslo značí počet zápasů, druhé počet bodů v Chance lize. Roman Přikryl bude chtít pověst produktivního hráče nyní potvrdit i v extralize.

Pro hráče, který má na svém kontě už více než 400 startů v českých profesionálních soutěžích, ale nebyl Bruk jediným známým jménem v týmu. I to mu aklimatizaci ve Varech hodně urychlilo.

„V realizačním týmu znám i Bena Sequense, s ním jsem se potkal už v Litoměřicích a stejně jako já pochází z Plzně. Potkal jsem se i s dalšími kluky, ať už v Plzni nebo na Kladně, nebo jako soupeři,“ dodává Přikryl.

A co se od osmadvacetiletého forvarda v Energii očekává? „O mé roli už jsme se s trenérem bavili, v první řadě ale musím uhrát tým a věřím, že se mi to podaří,“ doufá Přikryl, že si po dvou letech opět pravidelně zahraje v nejvyšší soutěži.

V ní by se mohl znovu potkat se svým bratrem Filipem. „Bylo by to hezký. Když jsem hrál extraligu v Budějovicích, tak jsme se potkali, když brácha hrál za Plzeň, teď je shodou okolností on v Motoru a já jsem tady. Doufám, že si proti sobě ještě zahrajeme,“ říká Přikryl a dodává, že v jednom týmu si s bráchou ještě na takové úrovni nezahráli.

Nelámal tak hlavního trenéra, aby zlanařil i mladšího z bratrů? „Podle mě jeden Přikryl v týmu stačí,“ odpovídá se smíchem.

Zatímco ve druhé nejvyšší soutěži má Přikryl odehráno už opravdu hodně, v extralize bude chtít rozšířit svou sbírku necelých stovek startů. Karlovarským fanouškům tak nemusí být zcela známou postavou. Jak by se charakterizoval?

„Jsem centr, ale nevadí mi útočit ani bránit. Mám radši nahrávku, než střelu, což je asi vidět podle mých statistik,“ říká s narážkou třeba na sezonu 2020/21, kdy byl v dresu beznadějně posledních Českých Budějovic s 21 body pátým nejproduktivnějším hráčem, skóroval ale pouze jedinkrát.

Jenže podceňovat Přikrylovy ofenzivní schopnosti? To opravdu nedoporučujeme. V Chance lize totiž měl sezony, kdy sbíral více než bod na zápas a ani v extralize se neztratil. V již zmíněné sezoně 2020-21 mu na 21 bodů stačilo 45 utkání. Hodně solidní počin.

Když zrovna nesbírá body po hrstech, věnuje se Roman Přikryl svým nejbližším. Oblíbený tenis nebo paření na playstationu totiž po narození dcery šly zcela do ústraní.

„Dřív jsem si rád zahrál tenis, nebo třeba i něco na playstationu. Před rokem se mi ale narodila dcera. Když přijdu z tréninku, tak se snažím trávit čas hlavně s rodinou,“ dodává s tím, že po přestěhování v létě natrvalo do Varů bude mít dost času i na poznávání města.

Tak ať se daří, Přikrýs!