Proč nechávat své děti blízko jejich prarodičů?

Všichni podvědomě víme, že vnoučata potřebují ke svému životu své prarodiče a naopak. Bohužel rodinné vztahy nejsou vždy jednoduché a mnoho dospělých dětí se svými rodiči nejsou v kontaktu. Pravdou je, že pro vaše malé děti je tento vztah velmi důležitý. Nejen pro jejich dětství, ale také pro jejich dospělý život. Podívejme se, proč je vztah prarodičů a vnoučat důležitý podle odborníků.

parentingisnteasy.co

Úžasné chůvy, které poskytují hodně lásky

Pro každého rodiče je výhodné, když má své rodiče blízko. Máte totiž neustále k dispozici chůvu pro své děti, která to bude dělat zadarmo. Můžete jim důvěřovat, že se o dítě postarají dobře a vaše dítě je nejspíš miluje. Takže to bude dobré pro všechny. A věřte, že vaši rodiče budou vnoučata milovat stejně, jako milovali vás. Neomezená láska je pro vývoj dětí důležitá. Neměli byste je proto okrádat o tuto příležitost.

parentingisnteasy.co

Zkušenosti a spojení s minulostí

Prarodiče mají obrovské životní zkušenosti a vždy přesně ví, jak poradit v těžké situaci. To využijete vy i vaše děti. Navíc jsou většinou úžasnými vypravěči, kteří mohou dětem přiblížit život v minulosti a historii vaší rodiny. Uvidíte, že pro děti budou tyto rozhovory a příběhy nejoblíbenější vzpomínkou na jejich prarodiče, až budou sami dospělí.

Čtěte také: Maďarští záchranáři truchlí. Odešel jejich mladý kolega

parentingisnteasy.co

Pozitivní vliv na prarodiče

Podle vědců může kontakt s vnoučaty i dalšími členy rodiny prodloužit život vašich rodičů. Stárnutí o samotě je velmi složité pro každého. Pravidelný osobní kontakt a rozhovory mohou stárnutí zpomalit a zajistit prarodičům delší život. Tímto způsobem lze předcházet kardiovaskulárním onemocněním nebo degenerativním nemocem, jako je Alzheimerova nebo Parkinsonova choroba.

parentingisnteasy.co

Aktivní prarodiče žijí mnohem déle, protože mají více pohybu a také osobního kontaktu. Jestli vám záleží na životě a zdraví vašich příbuzných, neměli byste na to zapomínat. Izolace a samota jsou nejhorší věci, které je mohou potkat ve stáří. Navštěvujte je a uvidíte, že to bude mít velmi pozitivní vliv na všechny generace vaší rodiny.

parentingisnteasy.co

Zdroj: parentingisnteasy.co