Hlavní navigace

NN připíše novým klietům pod 18 let na založené penzijko bonus 1000 Kč

30. 5. 2023

Sdílet

peníze, finance, graf, investování, úspory, investice, akcie Autor: Shutterstock

NN Penzijní společnost spustila možnost online sjednání doplňkového penzijního spoření pro děti a mladé lidi do 18 let. Založit dítěti penzijko můžete jako rodič vy, smlouva i úspory ale budou v tomto případě psané na dítě. V případě online sjednání je pro ověření využita vaše bankovní identita. Při zakládání je nutné mít po ruce vyfocený nebo oskenovaný rodný list dítěte.

Nyní také do začátku na toto spoření nových klientů mladších 18 let penzijní společnost připíše bonus ve výši 1000 Kč. Podmínkou je, abyste sem posílali každý měsíc minimálně 300 Kč. Akce trvá do 31. prosince 2023.

Založení a vedení účtu doplňkového penzijního spoření je bez poplatku. Ačkoliv je penzijko založeno na dlouhodobosti a předčasný výběr peněz je u dospělých penalizován odebráním státních příspěvků, v případě mladých účastníků je to jinak. Po 10 letech spoření a dosažení věku 18 let si mohou bez sankcí vybrat jednu třetinu úspor úplně na cokoliv, připomněl Jan Zimmermann, ředitel penzijních produktů NN Penzijní společnosti.

Spoříte si na starém penzijku? Podívejte se, o kolik jste přišli za posledních 10 let Přečtěte si také:

Spoříte si na starém penzijku? Podívejte se, o kolik jste přišli za posledních 10 let

Našli jste v článku chybu?
  • Aktualita je stará, nové názory již nelze přidávat.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Autorka je zástupkyní šéfredaktora serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).