• Načítám...
>

V Nemocnici Na Františku proběhl Den zdraví

  • 30. května 2023,
  • 16:44,
  • PRAHA 1,
  • Ondřej Švec

V areálu Nemocnice Na Františku proběhl první ročník Dne zdraví, kde si lidé mohli na vlastní kůži vyzkoušet, jak jsou na tom se svým zdravotním stavem, případně se poradit a domluvit si odborné vyšetření. Návštěvníci akce se mohli poradit ohledně srdce a cév, dozvěděli se, jak si ulevit od bolesti zad, jak řešit problémy s nadváhou a obezitou. Nechyběl ani doprovodný program, který zajistili preventisté kriminality z řad Policie České republiky. Akce se konala za podpory Městské části Praha 1, která Nemocnici Na Františku zřizuje.

Reklama

Mnozí lidé dělají, jako by se jich žádné zdravotní problémy netýkaly. Řeší je až ve chvíli, kdy je často pozdě, přitom prevence je naprosto zásadní. A právě na ni se zaměřil Den zdraví, který se prvně konal v areálu Nemocnice Na Františku.

„Prevence obecně v naší zemi trochu pokulhává. Na jednotlivých stáncích máme prevenci karcinomu prostaty, dále karcinomu prsu nebo prevenci kolorektálního karcinomu, stejně tak prevenci a záchyt cukrovky,“ vyjmenovává ředitel Nemocnice Na Františku David Erhart.

„Máme tady nutriční terapeutku, potom tady také máme fyzioterapeuty a ergoterapeuty, kteří lidem poradí, jak si ulevit od bolesti zad. Potom tady máme také doprovodný program Policie České republiky, je tady účast speciální pořádkové jednotky a také třeba prohlídka policejních vozidel,“ vysvětluje Lenka Krausová, tisková mluvčí Nemocnice Na Františku.

Den zdraví proběhl za podpory městské části Praha 1, která Nemocnici Na Františku zřizuje. Starostka Prahy 1 paní Radoměřská ocenila hlavně lidský přístup, na který v nemocnici sází.

„Říká se, že lidský přístup je v podstatě polovina léčby. Ta psychická stránka pacienta je čím dál tím více zohledňována a já jsem velmi ráda, že v naší nemocnici se to snažíme dělat dobře,“ říká starostka městské části Praha 1 Terezie Radoměřská (TOP 09).

„Jsme rádi, že se takové akce konají a zároveň samozřejmě využíváme toho, že nám to pomůže Nemocnici Na Františku dostat více do povědomí občanů tak, aby věděli, co všechno můžou absolvovat za vyšetření, jak kvalitně je tady mohou ošetřit a jak jim zde mohou být nápomocni právě s prevencí,“ uzavírá radní městské části Praha Michal Müller (ODS).

Nemocnice Na Františku by ve Dni zdraví ráda pokračovala i v příštích letech. Její lékaři a zdravotní sestry si jsou totiž velmi dobře vědomi, že zdraví máme jen jedno a důraz na prevenci může často předejít vzniku vážných onemocnění s následnou komplikovanou léčbou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu