• Načítám...
>

Další klusácké dostihy budou opět se zahraniční účastí

  • 30. května 2023,
  • 17:23,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Závodiště ve Velké Chuchli bude o víkendu hostit již pátý dostihový den letošní klusácké sezony. Tentokrát ale závody neproběhnou v sobotu, ale mimořádně v neděli. Změna termínu ale nemá žádný vliv na obsazení dostihů, které bude opět mimořádně zajímavé a kvalitní. Celý program začne již ve 14 hodin a na program bude celkem devítka dostihů. Hlavním z nich pak bude Velká červnová cena hlavního města Prahy, což je dostih pro absolutní klusáckou elitu a započítává se do celoročního seriálu Zlatého okruhu. Chybět ale nebude ani Cena televize PRAHA TV.

Reklama

O tomto víkendu proběhnou na závodišti ve Velké Chuchli už letošní páté klusácké dostihy. Výjimečně se ale nepoběží v tradiční sobotu, ale tentokrát v neděli. Jinak obvykle zajímavý a nabitý program je i tentokrát samozřejmostí a návštěvníci se mohou opět těšit na atraktivní souboje o pohár.

"Na programu bude devět dostihů, přičemž ten program bude k závěru dostihu gradovat. Hlavním dostihem je Velká červnová cena hlavního města Prahy, což je dostih pro absolutní elitu našich klusáků, protože se započítává do celoročního seriálu Zlatého okruhu," řekla Michaela Zemanová - Česká klusácká asociace.

V něm se představí celkem šestice koní a o kvalitě tohoto dostihu vypovídá skutečnost, že polovinu startovního pole tvoří vítězové Českého klusáckého derby.

"Je mezi nimi i Pamino stáje Viktoria, který se minule po roční pauze vrátil na dráhu úžasným vítězstvím a samozřejmě bude favoritem i tohoto dostihu," řekla Michaela Zemanová - Česká klusácká asociace.

Po 17. hodině pak budou na programu dva klasické dostihy, mezi kterými je i Velká cena televize Praha alias Jarní cena čtyřletých. 

"Myslím si, že hodně sledována bude klisna Moriah Boko, která v sulce se svým stálým jezdcem Pavlem Vávrou vyhrála v podstatě většinu dostihů, co společně absolvovali, takže bude určitě velkým favoritem dostihu," řekla Michaela Zemanová - Česká klusácká asociace.

Po covidovém půstu už klusácké dostihy také ožívají, co se mezinárodní účasti týče. Na startu se tak opět objeví řada zahraničních jezdců, kteří závody zpestří a zdramatizují. 

"Poslední dva roky už k nám jezdí pravidelně němečtí účastníci a tentokrát tento dostihový den přiveze pan Robert Pletschacher, což je známý německý trenér a jezdec, 7 koní a my jsme si tak trochu zvykli, že jezdí na naše dostihy pravidelně, takže jsme za tuto konkurenci rádi a jsme rádi, že ty naše klusácké dostihy mají mezinárodní náboj," řekla Michaela Zemanová - Česká klusácká asociace.

Klusáci se na závodišti ve Velké Chuchli představí v neděli 4. června od 14 hodin a milovníky dostihového sportu určitě čeká řada napínavých závodů a bojů o první místo až do poslední chvíle. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu