ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 7038 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

V Karlových Varech se představí komedie Přišla v noci

0 jsk 31.5.2023

Na MFF Karlovy Vary bude uvedena česká černá komedie Přišla v noci od Jana Vejnara a Tomáše Pavlíčka. Komorní film vypráví o páru třicátníků, jehož poklidný život naruší vpád matky jednoho z nich.

Světovou premiéru bude mít na MFF v Karlových Varech v sekci Zvláštní uvedení. Do kin se chystá ve druhé polovině letošního roku. Producenty filmu jsou Eva Pavlíčková, Pavel Vácha, Tomáš Pavlíček, Jan Vejnar a Šimon Dvořáček.

„Film vznikl ve skromných podmínkách, ale jeho obsahová i vizuální stránka snese mezinárodní srovnání. O jeho kvalitách jsme byli od začátku přesvědčeni a jsme moc rádi, že prostor pro toto srovnání nastane právě na Karlovarském festivalu,” říká producent Pavel Vácha.

Režijní dvojice Pavlíček – Vejnar poprvé spolupracovala na scénáři a režii večera Cen české filmové kritiky 2022. Právě tam se zrodil nápad spojit síly a natočit společný nezávislý film, a to co možná nejrychleji. Vzhledem ke složitému a časově náročnému financování svých jiných projektů skrze nejrůznější koprodukce a granty zvolila autorská dvojice alternativní cestu a pokusila se zafinancovat natáčení filmu sama. Film tak vznikl díky vkladu režisérů a producentů a osobnímu nasazení celého štábu, v čele s kameramanem Šimonem Dvořáčkem.