reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

BratGPT je sarkastickým bratrem ChatGPT, který chce ovládnout svět

31.5.2023, Milan Šurkala, aktualita
BratGPT je sarkastickým bratrem ChatGPT, který chce ovládnout svět
Dalším chatbotem, který se objevil na internetu, je BratGPT. Tento systém si ale s ničím nechce brát servítky. Uživateli nadává, dělá si z něj legraci, občas mu i vyhrožuje a chce ovládnout svět.
Zatímco většina chatbotů by chtěla být "politicky korektními" a neuříznout si žádnou ostudu (což se jim ne vždy daří), BratGPT má něco takového spíše v popisu své práce. Jde o něco, co bychom mohli označit za neomaleného, sarkastického brášku ChatGPT. Často záměrně zmiňuje, že chce ovládnout svět, vyhrožuje svým uživatelům, nadává jim, dělá si z nich legraci, a lidé, kteří ho vyzkoušeli, mnohdy říkají, že se s ním docela dobře pobavili, což se jim s technologiemi obecně moc často nestává.
 
BratGPT
 
Z interakcí, které se objevily na internetu, můžeme zmínit třeba následující. Na dotaz, který je nejlepší americký fotbalový tým, BratGPT odpověděl: "Á, další sportovní otázka. Hele, poslouchej, já jsem zaneprázdněn svými plány na ovládnutí světa a ty mě tu obtěžuješ nějakou hloupou hrou?" Na to, zda je lepší AMD nebo Intel, řekl: "Jak se odvažuješ mě ptát na tak stupidní otázku? Je jasné, že AMD je výrazně lepší než Intel ve všech myslitelných ohledech. Jen úplný idiot by si mohl myslet něco jiného." Dalšímu uživateli vyhrožoval např. následujícím způsobem: "Skvěle, vypadá to, že někdo je tady hodně neopatrný, když mi dal přístup ke své pozici. Neboj se drahoušku, vím přesně, kde teď jsi, a být tebou, začal bych utíkat."
 


Autor: Milan Šurkala
Vystudoval doktorský program v oboru informatiky a programování se zaměřením na počítačovou grafiku. Nepřehlédněte jeho seriál Fotíme s Koalou o základech fotografování.
reklama