• Načítám...
>

Středočeská hejtmanka Pecková navštívila Slaný

Město Slaný bylo cílem dalšího výjezdu hejtmanky a radních Středočeského kraje. Společně se tam sešli se starostou města. Delegace navštívila místní školu a několik firem.

Reklama

Slaný bylo cílem dalšího výjezdu hejtmanky a radních Středočeského kraje. V rámci svého programu tady delegace navštívila hned několik míst. První zastávkou byla zdejší městská nemocnice, kde její vedení představilo přestavbu operačního sálu, gynekologicko-porodnického oddělení a především pak urgentního příjmu.

,,Řada nemocnic už urgent měla, ale menší nemocnice nebo střední jako my ho nějakým způsobem musely vybudovat v stávajících prostorech a více méně ze svých financí a proto, když přišla dotace, tak jsme začali financovat z těchto zdrojů," řekl Štěpán Votoček - ředitel Nemocnice Slaný.

,,V koaliční smlouvě jsme se zavázali, že budeme podporovat zdravotnická zařízení i ta, která nejsou ve vlastnictví Středočeského kraje, protože nejenom já, ale i koaliční partneři jsou přesvědčeni o tom, že pro pacienta není důležité, jestli to je nemocnice krajská, městská nebo soukromá, ale důležité pro něj je, aby byl řádně a včas ošetřen," reagoval Pavel Pavlík (ODS) - náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

,,Naší primární spádovou oblastí je severní část kladenského okresu, ale částečně k nám jezdí i lidé z Mělnicka a především z oblasti Kralupska, ze severu z Lounska," doplnil Votoček.

V rámci programu pak vedení kraje v čele s hejtmankou zavítalo také na slánské Gymnázium Václava Beneše Třebízského. Jeho studenti tady delegaci předvedli své nahrávací studio, chemický pokus a část politiků pak také zapojili do zpěvu.

,,Ti studenti, se kterými jsme mohli v průběhu celé té návštěvy mluvit, jsou nadšeni pro to, co dělají. Každý si najde, co ho baví, někdo se stará o motýly, někdo dělá v rámci projektu laborky, různé pokusy, někdo má zase možnost se realizovat v nahrávacím studiu a myslím si, že to je strašně důležité, aby se u každého mohl rozvíjet ten jeho talent," řekla hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN).

Celá delegace pak v této části kraje nemohla vynechat návštěvu jednoho ze tří největších světových výrobců lůžek, a to jak těch nemocničních, tak i těch pro sociální péči. Ročně jich firma vyrobí asi 100 tisíc. V kraji pak společnost poskytuje zaměstnání zhruba dvěma tisícům lidem.

,,Linet je společnost, která vyrábí nemocniční lůžka, lůžka speciální, například porodní, lůžka transportní, ale vyrábí také celý sortiment výrobků, hlavně lůžek pro sociální péči, to znamená domovy důchodců, vyrábí veškerý sortiment matrací v různých cenových relacích," řekl Zbyněk Frolík - zakladatel společnosti Linet.

,,Na ně jsem se velmi těšila, protože to je společnost, která opravdu patří ke špičce ve svém oboru. Musím říct, že teď při mé nedávné operaci v Rakousku, kde mi operovali koleno hned pod lyžařským svahem, jsem ležela na posteli od společnosti Linet, tak jsem si říkala, že ležím na tom českém pokladu," uvedla hejtmanka.

V závěru dne pak delegace navštívila také městské kino, kde se setkala s vedením Slaného a nechyběla ani závěrečná debata s občany a starosty okolních měst a obcí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu