Liga je rozlosována, systém zůstává. Dukla otevře soutěž na ledě Znojma

31.05.2023 / Daniel Lhotský

Další sezona Chance ligy, v pořadí už třicátá první, zná svůj jízdní řád. Duklu hned na úvod čeká pikantní duel, první kolo ve středu 13. září sehraje na ledě rivala ze Znojma. Svůj první domácí zápas pak odehraje v sobotu 16. září v Pelhřimově proti Frýdku-Místku. Základní část se uzavře stejně jako loni 1. března, mistr ligy bude známý nejpozději 13. dubna. Systém soutěže by měl zůstat stejný, poslední tým bez možnosti reparátu spadne do druhé ligy, vítěz pak bude bojovat proti poslednímu týmu extraligy v baráži stejně jako v předchozích dvou sezonách.

Kompletní rozpis základní části zde.

Základní část se stejně jako loni odehraje na 52 kol, zůstávají také hrací dny pondělí, středa a sobota, výjimečně jsou vložené i jiné dny. Dobrou zprávou pro fanoušky je, že 3 ze 4 vzájemných zápasů proti Znojmu se sehrají v sobotu, tři soboty budou patřit také atraktivním soubojům se Vsetínem. Méně příznivý ovšem byl los pro derby Vysočiny, s Třebíči se Jihlava utká vždy v pracovní dny. Důležitou zprávou pro fanoušky Dukly je informace, že všechny zápasy základní části odehraje Dukla v Pelhřimově. Stejné zůstanou také časy utkání, v pracovní dny se bude začínat v 17:30, během sobotních zápasů už v 16:30.

Po konci základní části se bude pokračovat stejně jako v minulé sezoně. Týmy na sedmém až desátém místě začnou v pondělí 4. března předkolo na ledě hůře umístěných, pokračovat se poté bude 6., případně 7. března na ledě lepších týmů. Poté od 9. března začne samotné play-off, čtvrtfinále se sehraje na tři vítězné zápasy, semifinále a finále se odehraje na čtyři vítězná utkání. Nejpozději v sobotu 13. dubna liga pozná svého vítěze a postupujícího do baráže do extraligu.

Důležité termíny Chance ligy 2023/24

Základní část

první kolo základní části: středa 13. září (Znojmo – Jihlava)
poslední kolo základní části: pátek 1. března (Zlín – Jihlava)

Předkolo play-off

první zápas předkola: pondělí 4. března
případný třetí zápas předkola: čtvrtek 7. března

Play-off

první zápas čtvrtfinále: sobota 9. března
případný pátý zápas čtvrtfinále: sobota 16. března
první zápas semifinále: úterý 19. března
případný sedmý zápas semifinále: sobota 30. března
první zápas finále: úterý 2. dubna
případný sedmý zápas finále: sobota 13. dubna

Reprezentační přestávky

6. 11. – 12. 11., 11. 12. – 17. 12., 5. 2. – 11. 2.