Alarm chystá nejlepší z možných webů. Podpořte jeho vznik v nové kampani

Na podzim letošního roku Alarm oslaví desáté narozeniny. Zároveň představí novou vizuální identitu a spustí nový web. Podpořte jeho vznik ve startující kampani.

Je to více než pět let, co vznikl současný web, na kterém se právě nacházíte. Za tu dobu se svět online médií zásadně proměnil a dlouhou cestu urazil i samotný Alarm. Pustili jsme se do podcastů a videopořadů, založili jsme nakladatelství, množství obsahu neustále roste a řady přispívajících autorů se rozšiřují. Stávající web tak přestává stíhat tempo rychle se vyvíjejícího online média a blížící se desáté výročí naší redakce vybízí k jeho zásadní proměně. Pojďte do toho s námi a přispějte na vznik nového webu, který pro vás chystáme.

Proces vizuální proměny předznamenalo loňské oddělení Alarmu od kulturního čtrnáctideníku A2, pod jehož hlavičkou vznikl jako komentářový web už v roce 2013. Od začátku minulého roku pokračujeme už jako samostatné médium s vlastní organizací a formální strukturou. Chystá se tak nový koncept vizuální identity, která Alarm provede další érou jeho existence a která se výrazně otiskne i do podoby připravovaného webu. Za návrhem stojí studio Day Shift Office a nejde o naši první spolupráci. Designerky Bára Růžičková a Terezie Štindlová pro nás v minulosti připravovaly vizuály kampaní, reportážních sérií nebo design merche. Teď jsme se společně pustili do největší vizuální proměny v historii Alarmu.

Na nové vizuální identitě a designu webu pracujeme už více než půl roku a nyní vstupujeme do pokročilé fáze redesignu, jehož výsledky jako čtenáři pocítíte každý den, kdy si otevřete některý článek nebo komentář na Alarmu. Chystáme pro vás přehledné vyhledávání a jednodušší přístup k celé škále obsahu. Nový web vám umožní lepší orientaci ve všech obsahových formátech a především tématech, kterým se Alarm dlouhodobě věnuje. Svůj plnohodnotný prostor získají podcasty, videoobsah, ale také reportážní série a naše nedávno založené nakladatelství. Zvláštní pozornost věnujeme designu feedu a jednotlivých článků tak, abyste si každý den odnášeli co nejlepší čtenářský zážitek. Snáze se také dostanete k souvisejícímu obsahu a v plánu jsou také přehledné obsahové profily našich redaktorů i přispívajících autorů.

Nový web vytváříme především pro vás, čtenáře a čtenářky, posluchače a posluchačky Alarmu. A protože nás zajímá váš názor a uživatelská zkušenost, rozhodli jsme se připravit krátký dotazník. Jeho vyplněním nám pomůžete ověřit naše nápady, ale také vidět to, co nám třeba uniklo. Předem vám děkujeme za jeho vyplnění!

Podpořte Alarm v této kampani, a vytvořte tak s námi nejlepší z možných webů.

Čtěte dále