• Načítám...
>

V Praze 10 se konal Veletrh sociálních a návazných služeb

  • 1. června 2023,
  • 7:24,
  • PRAHA 10,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 10 zahájila již jedenáctý ročník festivalu sociálních a návazných služeb. Na něm se představily desítky organizací nabízející pomoc sociálně potřebným. Jedná se především o neziskové organizace jako například centrum Paraple, Drop In nebo Rodinné centrum K2. Smyslem akce je přiblížit veřejnosti služby organizací, které působí v sociální oblasti.

Reklama

Přiblížit veřejnosti organizace zaměřené na služby pro rodiny s dětmi, seniory nebo zdravotně handicapované. To je smyslem Festivalu sociálních a návazných služeb, který se v Praze 10 konal už pojedenácté.

"Je to určeno pro kolemjdoucí, aby měli možnost se dozvědět, jaké služby jsou k dispozici, spousta lidí ani neví, že je možné o takovou službu žádat, takže je tu určitá prezentace těch aktivit. Tady se prezentuje zhruba 43 organizací, organizací, které obecně v tom teritoriu Desítky působí, je asi přes stovku," řekl David Kašpar (STAN) - místostarosta MČ Praha 10.

Návštěvníci tak měli možnost seznámit se s širokým spektrem organizací. Jednou z nich bylo třeba Integrační centrum Sasov, které pomáhá lidem s autismem.

"Naše organizace Integrační centrum Sasov pomáhá lidem s autismem, s poruchou autistického spektra. Nabízíme různou pomoc, odborné sociální poradenství, sociální rehabilitaci a integrujeme malé děti ve školce," řekl Vít Palacký - vedoucí sociální rehabilitace Integračního centra Sasov.

Pomoc v Praze 10 ale najdou i rodiny s dětmi.

"Máme pobočku na Zahradním Městě a tam směřují rodiče s malými dětmi, kteří chtějí mít nějaký prostor, kde se mohou setkávat, mohou sdílet rodičovství, ale protože máme návazné služby, tak se na nás samozřejmě obrací i rodiny v problému, takže se na nás obrací lidé, když si nevědí rady třeba s výchovou dětí," řekla Regina Dlouhá - ředitelka Klubu K2.

"My si hrozně vážíme, že tady ty organizace nechávají svou energii, svůj čas, dostávají od nás za to dotace, ale myslím si, že je to takový win-win," řekl David Kašpar (STAN) - místostarosta MČ Praha 10.

Praha 10 v rámci dotačního titulu přispěla sociálně zaměřeným organizacím pro příští rok 12 milionů korun. Peníze pro zhruba stovku organizací mají přispět především na jejich provoz. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu