ahead – 1200×100

PLAY.CZ

Právě poslouchá celkem 17662 posluchačů.

Seznam rádií

Seznam stylů

Seznam krajů

Metronome Prague očekává 25 tisíc lidí

0 jsk 1.6.2023

Letošní 6. Metronome Prague má nakročeno k historicky nejúspěšnějšímu. Od 21. do 24. června obsadí 100 tisíc m2 areálu Výstaviště Praha sedm scén, na kterých se vystřídá v osmdesáti vystoupeních na tři sta účinkujících včetně velkých jmen zahraniční i domácí hudební scény.

Budou to Jamiroquai, Zaz, Moderat, Aurora, M83, Editors, Tove Lo, J.I.D, White Lies, Kelvyn Colt, Frosti, Jana Kirschner, Zrní, Midi Lidi, Supercrooo, PSH a další.

Organizátoři pracují s rozpočtem zhruba sto milionů korun a očekávají návštěvnost dvacet pět tisíc lidí, pro které vyladili servis, gastronomii, zázemí i doprovodné aktivity. A to včetně speciální únikové hry přímo v areálu, foodtrucků plných domácích i exotických specialit, čepovaného piva i craftových piv z pivovaru Proud a Vinohradského pivovaru a také vín z Moravy, Španělska i Francie.

„Po čase to bude nejlépe připravený ročník, který poběží tak, jak jsme si původně přáli. Do Prahy míří i někteří, kteří nebyli původně na programu. S Jamesem Harriesem vystoupí čerstvý držitel Grammy, baskytarista Mark Haynes ze Snarky Puppy. Diváky překvapí vystoupení smyčcového Eve kvarteta. Nemohu to ještě prozradit, ale jedna kapela se rozhodla pokřtít své album v pátek uprostřed publika. Jako první festival nabídneme návštěvníkům Metronome Prague dobře připravenou únikovou hru. V předvečer hlavních koncertů, ve středu 21. června zahájí festival David Koller s kapelou, z Polska za námi přijede ukrajinský dámský symfonický Queens Orchestra,” říká spoluorganizátor Metronome Prague David Gaydečka.