Ivan Dychko se vrací v Bueno Aires!

Ivan DychkoDvojnásobný bronzový medailista z olympijských her Ivan Dychko se po roční pauze vrací mezi šestnáct provazů a na galavečeru v Argentině vyzve domácího bijce Ariela Bracamonteho!

9.6.2023 – Casino Buenos Aires, Argentina
Těžká váha
Ivan Dychko 🇰🇿🆚🇦🇷 Ariel Esteban Bracamonte
Přímý přenos na TyC Sports!

Neporažená kazašská dvojka a světová osmačtyřicítka Ivan Dychko (12-0-0, 11 KO) a argentinská čtyřka „Chiquito“ Ariel Esteban BRACAMONTE (12-10-0, 6 KO) se utkají v desetikolové netitulové bitvě na galavečeru v Buenos Aires!

Dvaatřicetiletý kazašský boxer Ivan Dychko má na svém kontě hodně úspěchů v amatérské kariéře, ve které získal dvě stříbra a bronz na mistrovství světa, dva bronzy z olympijských her a tři zlata a stříbro z asijských turnajů. V roce 2017 ohlásil přechod mezi profíky a čekalo se, že to bude spanilá jízda na nejvyšší mety, ale nakonec tomu úplně tak není.

Dychko odboxoval do roku 2019 devět zápasů ve Spojených státech a jeho kariéra měla stoupající tendenci. Jenže pak přišla dvouletá pauza a do ringu se vrátil až v červenci 2021 na domácím galavečeru v Kazachstánu, kde ukončil v prvním kole veterána Denise Bakhtova. Ještě tentýž rok si opět na domácím galavečeru poradil s dalším veteránem Aleksandrem Ustinovem.

V loňském roce odboxoval pouze jediný duel, když na červnovém galavečeru v Argentině vybodoval domácího boxera Kevina Nicolase Espindolu. Nyní se po roce vrací a opět v Argentině. Do cesty se mu postaví třicetiletý Argentinec Ariel Esteban Bracamonte a Dychko je opět velkým favoritem.

Ivan Dychko

Nicméně je Dychko prakticky od roku 2019 mimo media a sledovanost a zápasy s podprůměrnými boxery v Argentině mu moc na popularitě nedodají. Bracamonte ve světovém žebříčku uzavírá až druhou stovku, takže vítězství Dychka nic moc neznamená. Bude zajímavé sledovat, kam manažeři Ziya Aliyev a Elvis Crespo chtějí kazašského boxera posunout a jaké budou jejich další kroky.