Venus Williamsová hlásí návrat na kurty

Zdroj fotky: Getty Images

Starší ze sester a sedminásobná grandslamová vítězka Venus Williamsová oznámila comeback! Naposledy si zahrála v lednovém Aucklandu, kde musela ve druhém kole odstoupit kvůli zranění hamstring.

S tenisem začala v roce 1994 pod vedením svých rodičů Richarda Williamse a Oracene Priceové. O osm let později se stala světovou jedničkou a na čele žebříčku strávila 11 týdnů. Bývalá světová jednička dvouhry i čtyřhry získala během dosavadní kariéry 49 singlových a 22 deblových titulů. Společně se sestrou Serenou si odvezla tři zlaté medaile z olympijských her z roku 2000, zde vyhrála i dvouhru, 2008 a 2012.

Americká tenistka musela vynechat velkou část sezóny 2022 kvůli sérii zranění. V letošním roce se ukázala na turnaji ASB Classic v Aucklandu a zaznamenala zde své první vítězství po 18 měsících. Ovšem ve druhém kole musela odstoupit, když si přivodila zranění hamstringů, svaly kolenního kloubu.

Díky dlouhodobé rekonvalescenci a odhodlání vrátit se na kurt obdržela divokou kartu na nizozemský turnaj Libema Open, který bude probíhat od 10.-18. června v Rosmalenu. Venus Williamsová se tak přidá k dalším grandslamových vítězkám, Victorii Azarenkové a Biance Andreescuové, které se účastní tohoto turnaje. Nejvýše nasazenou hráčkou je Švýcarka Belinda Bencic a za ní Ruska Veronika Kudermetova. Obhájkyní titulu je ruská tenistka Ekaterina Alexandrova a zásluhou divoké karty mohou diváci vidět i Ukrajinku Elinu Svitolinovou.

 

 
 
 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

Příspěvek sdílený Venus Williams (@venuswilliams)

Před tímto turnajem sdělila svým fanouškům cíle pro zbývající část roku: "Dosáhnout svého potenciálu a hrát nebojácně. Tahle doba byla těžká, protože jsem byl venku už dlouho. Ale jediné, co můžu dělat, je dělat tu práci a trochu se bavit."

Máte k tomuto článku co dodat?
Zapojte se do diskuze.
Zobrazit diskuzi
Skrýt diskuzi
Napište komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Google translate
usercalendar-full