A.Butkevičius: „Ryto“ žaidimo vienas prieš vieną apribojimas bus kertinis dalykas serijoje“ (VIDEO) 0

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienio vakarą po sezono pertraukos vėl stos į kovą „Betsafe-LKL“ finalo serijoje. „Žalgirio“ arenoje kauniečiai priims Vilniaus „Ryto“ komandą.

Prieš būsimą akistatą su vilniečiais apie „Žalgirio“ pasirodymą pusfinalio serijoje su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“ ir finalo varžovų sudėties bei žaidimo niuansus mintimis su „Žalgiris TV“ dalijosi Arnas Butkevičius.

„7bet-Lietkabelis“ tikrai gerai komanda, tai jie įrodė žaisdami Europos taurėje. Nėra lengva prieš juos kovoti, jie – kovotų komanda ir gerai treniruojama. Jie buvo pasiruošę, buvo netikėtumų ir mums, reikėjo prisitaikyti. Kitas dalykas, aišku, ir patys iš savęs nerodėme gero žaidimo, trūko susikalbėjimo. Visi šie dalykai ir padarė seriją sudėtingesne. Bet paskutinės serijos rungtynės buvo žingsnelis į priekį ir tas mūsų veidas, kurį matydavome anksčiau. Tikimės visa tai pernešti į finalą“, – kalbėjo A.Butkevičius.

Praėjusiame sezone dar „Ryto“ gretose žaidęs A.Butkevičius finale su buvusia komanda serijoje 4-1 įveikė „7bet-Lietkabelį“ ir pirmą kartą tapo lygos čempionu. Be to, žaidėjui atiteko ir naudingiausio finalo serijos krepšininko apdovanojimas. Vertindamas šio sezono „Ryto“ sudėtį, A.Butkevičius išskyrė „Ryto“ gynėjų grandį.

„Stilius išlikęs panašus – ganėtinai laisvas krepšinis puolime, ganėtinai greitas žaidimas, rodomos individualios pastangos,  o perimetro žaidėjai sprendžia daugybę situacijų. Vaizdas išlikęs panašus, trenerių štabas tas pats, tad kertinių pokyčių neįžvelgčiau. Kažkiek pasikeitė žaidėjai, anksčiau „Rytas“ turėjo žaidėjų galinčių sužaisti po krepšiu, šiais metais to kažkiek mažiau. Perimetro žaidėjų skaičius yra didelis ir jie tikrai yra galinga jėga“, – kalbėjo Arnas.

Šiame sezone žalgiriečiai triskart susitiko su sostinės klubu ir iškovojo vieną pergalę „Betsafe-LKL“ reguliariajame sezone. Pirmose rungtynėse kauniečius baudė 34 taškus pelnęs Marcusas Fosteris, antrajame tarpusavio susitikime Margiris Normantas surinko 30 taškų, o trečioje dvikovoje, kurią „Žalgiris“ laimėjo, M.Fosteris ir M.Normantas kartu surinko jau tik 17 taškų.

„Tikrai bus didelis akcentas, kaip stabdyti šiuos žaidėjus, – apie gynybą pieš vilniečių lyderius kalbėjo A.Butkevičius. – Nemažai žaidimo vienas prieš vieną. Nereiškia, kad paliksime vieną žaidėją prieš juos gintis – komandinis darbas, savalaikės pagalbos, savalaikis situacijų skaitymas, nuo ko ir kada eiti į pagalbas. Jų žaidimo vienas prieš vieną apribojimas bus kertinis dalykas šioje serijoje.“

Pirmosios finalo serijos rungtynės „Žalgirio“ arenoje prasidės ketvirtadienį 18.30 val.
3840x530

Komentarai